Venäjä otti käyttöön sen uusimman kaukokuljetuksen ohjusmallin

Venäjän puolustusministeriön mukaan uuden 49N6 pitkän kantaman ilma-aluksen ohjusten testaus, joka varustaa kuuluisan S-400-järjestelmän akut, on saapunut viimeiseen vaiheeseensa, ja ohjus pitäisi alkaa toimittaa operatiivisille yksiköille vuoden loppuun mennessä. Tämä ohjus tuo S-400: n maksimietäisyyden lentokoneisiin, risteilyohjuksiin ja "ilmakehän paluuajoneuvoihin", nimittäin ballististen ohjusten taistelupääihin. Tämä ohjus varustaa myös uuden S-400-järjestelmän, joka korvaa S-500: n ballististen ohjusten puolustuksessa ja joka ilmoittaa yli 300 km: n kantaman.

Jos on olemassa yksi alue, jolla venäläinen tekniikka on huomattavasti parempi kuin länsimaisen tekniikan, se on pinta-ilma-ohjuksia. Ja tämä ei ole uusi ilmiö! Vietnamin sodan aikana Pohjois-Vietnamin SA-2 ja SA-3 aiheuttivat raskaita tappioita amerikkalaisille lentokoneille, erityisesti B-52-kokoonpanoille, joiden piti pommittaa Hanoia ja Haiphongia. Myöhemmin juuri israelilaisilla koneilla oli vaikea kokemus SA-6-paristoista ja egyptiläisistä SA-7-ohjuksista vuonna 1973 Yom Kippurin sodan aikana.

Nykyään Venäjällä on käytössä peräti 6 erilaista maajärjestelmää:

  • S-400 syvälliseen ilmatorjuntaan (jopa 400 km)
  • S-300 ilma- ja ohjustentorjuntaan jopa 300 kilometriin asti, korvattu pian S500:lla
  • BUK-järjestelmä, ilma- ja ohjuspuolustus jopa 40 km
  • TOR-järjestelmä, mobiili ilmatorjunta, jopa 15 km
  • Pantsir System, erittäin liikkuva erittäin lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmä, joka pystyy sieppaamaan lentokoneita, helikoptereita, ohjuksia, droneja ja tykistöammuksia/raketteja
  •  Lopuksi, Venäjällä on käytössä lukuisia tutkaohjattujen itseliikkuvien ilmatorjuntatykkien malleja 23 mm:stä 57 mm:iin, ja Venäjän jalkaväellä ja panssaroiduilla joukoilla on erittäin suuri määrä MANPAD-ohjuksia (SA-18 ja SA-24).

Vertailun vuoksi, Yhdysvallat käyttää tällä hetkellä vain kolmea (THAAD-ohjustorjunta, Patriot PAC-3 pitkän kantaman ilmatorjunta ja Stingers MANPAD), kuten Ranska (pitkän kantaman SAMP/T, lyhyen kantaman Crotale, Mistral MANPAD) . 

Järjestelmien määrän lisäksi myös niiden organisaation kautta Venäjä on erittäin tehokas: Jokainen järjestelmä on yhteydessä toisiin, vaihtaen sitoutumis- ja tavoitetietoja, ja kaikki toimii redundantilla monikerroksisella periaatteella. Sellaisenaan S-400-järjestelmä integroi venäläisissä yksiköissä useita erilaisia ​​tutka- ja ohjuksia, joita käytetään tapauksesta riippuen.

Saman järjestelmän sisällä olevien havaitsemis- ja sieppausjärjestelmien redundanssi antaa myös venäläisille järjestelmille suurta joustavuutta käyttöön ja kehittämiseen. Näin ollen venäläisten yksiköiden oli "helppoa" lisätä UHF-alueelle tutkat, jotka pystyivät havaitsemaan ns. "stealth"-lentokoneita, kuten F22 tai F35, jo käytössä olevien korkeataajuisten tutkien lisäksi. Itse asiassa Venäjän ilmapuolustusverkosto pystyy jo nyt havaitsemaan ja ottamaan vastaan ​​varkain lentokoneita samalla tavalla kuin vanhemman sukupolven lentokoneet. 

On mielenkiintoista huomata, että vuonna 1990 suunniteltaessa Rafale, ilmavoimien pääesikunnan jäsenet ja Dassaultin insinöörit, olivat päättäneet olla sijoittamatta varkain, mitä se piti liian kalliina ja rajoittavana ja joka pidensi suunnitteluaikaa ja laitteen kustannuksia, kun taas hänen mukaansa edistyminen tutka- ja signaalinkäsittely tekisi tästä tekniikasta käyttökelvottoman vuosina 2020/2025. Siksi se mieluummin luottaa laitteeseen, joka pystyy suorittamaan hyökkäykset erittäin alhaisella korkeudella ja suurella nopeudella ja joka on varustettu turvalliselta etäisyydeltä ammutuilla aseilla ja synnyttää Rafale ja SCALP-ohjus, joka itsessään oli hyvin salaperäinen. Historia näyttää osoittavan heidän olevan oikeassa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit