Alankomaat kutsutaan liittymään Saksan ja Norjan kumppanuuteen sen sukellusveneiden osalta

- Mainonta -

Norjan puolustusministeri sanoi sen Alankomaat olisi tervetullut liittymään Type212 NG -sukellusveneohjelmaan, joka johtuu Saksan ja Norjan välisestä kumppanuudesta. Alankomaiden laivasto suorittaa parhaillaan valmisteluvaihetta tarjouskilpailun aloittamiseksi 80-luvulta peräisin olevan Walrus-luokan sukellusveneiden korvaamiseksi.

Muistutettakoon, että Norja on lopettanut DCNS: n Scorpene ja TKMS: n U212: n välisen tarjouspyynnön hyväksyä Saksan strategisen kumppanuuden tarjous suunnitellakseen ja rakentamalla yhdessä version Type212 sukellusveneestä, saksalaisesta. Laivasto sitoutuu komentamaan 2 tämän luokan sukellusvenettä ja jakamaan tasan tämän uuden luokan kehityskustannukset.

Norjan ministerin vetoomus on osa Saksan ja hollantilaisten Damenin telakoiden järjestämää lähentymistä. Seurata TKMS-työmaiden eliminointi. Saksan laivaston varustamiseen tarkoitetun uuden MKS180-fregatin rakentamista koskevassa tarjouspyynnössä Damenin telakat ehdottivat tarjousta, joka sallisi alusten rakentamisen Saksaan. Tällainen fuusio voisi luoda perustan Euroopan mestarille sotilaslaivanrakennuksessa, jossa on täydellinen luettelo LHD-hyökkäysaluksista AIP-sukellusveneisiin, ja joka olisi vakava kilpailija rakenteilla olevalle ranskalais-italialaisryhmälle Ranskan laivaston ja italialaisen Fincantierin fuusio, joka on usein esitelty lehdistössä "Airbus Naval".

Italian maaliskuussa 2018 pidettyjen vaalien tulosten jälkeen tämä prosessi on kuitenkin toistaiseksi, ellei pysähdyksissä, joka tapauksessa merkittävästi hidastunut. Ei myöskään tiedetä, kannattaako tuleva Italian hallitus tätä lähentymistä, varsinkin kun Leonardo-ryhmä, jolla on poliittisesti suuri vaikutus Italiassa, näyttää suhtautuvan varauksellisesti ehdotettuihin ehtoihin.

Itse asiassa Saksan ja Norjan tarjous voisi hyvinkin olla Alankomaiden viranomaisten suosiossa, mutta se voisi myös voittaa Naval Groupin ja Fincantierin "Euroopan laivaston Airbusin" tittelistä. Lopuksi, ja tämä ei todellakaan ole neutraalia, tämä antaisi TKMS:lle mahdollisuuden joutua kohtaamaan Naval Groupin uudelleen. Naval Groupin suunnitteleman 12 Shortfin Barracudan australialaisen sopimuksen jälkeen ranskalaisten ja saksalaisten väliset suhteet laivanrakennuksessa eivät ole kaukana rauhanomaisista, ja TKMS yrittää kaikin keinoin välttää kohtaamista ranskalaisten kanssa, mukaan lukien sukellusveneet osoittavat erittäin korkeaa suorituskykyä. ja enemmän kuin kilpailukykyiseen hintaan. Näin ollen Puolan nykyinen kilpailu osoittaa, että kaikki on nyt sallittua kahden eurooppalaisen ryhmän välillä. TKMS sisällytti Puolan viranomaisille esittämäänsä esittelyyn ranskalaisen MBDA:n suunnitteleman ja valmistaman sukellusveneestä laukaisevan laivaston risteilyohjuksen MdCN, tietäen varsin hyvin, että Pariisi ei anna tälle ohjukselle vientisopimusta Scorpenen mukana tulleen tilauksen ulkopuolella.

On huomattava, että mitä tulee perinteisiin sukellusveneisiin, saksalaisella TKMS-konsernilla on merkittävä etu Naval Groupiin verrattuna: kotimaiset tilaukset. Itse asiassa Ranskan laivasto on päättänyt varustaa itsensä vain ydinkäyttöisillä sukellusveneillä, jotka ovat tehokkaampia, mutta joiden vienti on erittäin vaikeaa (eikä ole koskaan saavutettu). Alusluokan käyttö rakennusmaassa on kuitenkin hyvin usein olennainen edellytys ulkomaisen laivaston vakavasti tutkimiselle. Sellaisenaan Scorpène-sukellusveneiden (14 yksikköä Intiassa, Chilessä, Malesiassa ja Brasiliassa) tilaukset, kuten Gowind2500-korvetit (12 yksikköä Egyptissä, Malesiassa ja Arabiemiirikunnissa), vaikka nämä yksiköt eivät ole käytössä Ranskan laivastossa, osoittavat. Naval Groupin rakennusten korkeaan laatuun. 

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit