Kiina vastaa uusiin Taiwaniin liittyviin ilmoituksiin

Kiinan laivasto on ilmoittanut esiintyvänsä elävän tulen liikkeitä 18. huhtikuuta 2018 Taiwanin salmessa. Tämä ilmoitus, joka julkaistiin merivoimien paraatin jälkeen, joka toi yhteen 48. huhtikuuta 11 alusta, on vastaus viimeaikaisiin julistuksiin, jotka koskevat Yhdysvaltojen sotilaallista tukea Kiinan saarelle. Siten puolustusministeriö sopi viikon alussa Yhdysvaltojen teknologiansiirroista, jotta Taiwanin teollisuus auttaisi rakentamaan 6 uutta AIP-sukellusvenettä.

Edellisellä viikolla kaksi erittäin vaikuttavaa puolustusvaliokunnan senaattoria pyysi täyttämään Taiwanin pyynnön F35 B: n, Lockheed-hävittäjän lyhyen / pystysuoran lentoonlähtö- ja laskeutumisversion ostamiseksi voidakseen "vastustaa ensimmäistä lakkoa" ”Kiinalaisten hyökkäyksen sattuessa.

Samaan aikaan Kiinan semantiikka Taiwanin saaren suhteen kovenee edelleen, kun presidentti Xi puhui äskettäin pyhästä velvollisuudesta yhdistää Kiina ja irtautunut saari.

Jos Kiinan laivasto muodostaa jo vakavan uhan Taiwanin saarelle, tilanne ei parane lähivuosina, kun käyttöön otetaan tyypin 055 raskaat hävittäjät, uudet laivat kiinalaiset hyökkäysalukset ja erityisesti rakenteilla olevat lentotukialukset. Tämä laivasto ylittää huomattavasti Taiwanin itsepuolustuskyvyt, ja lännen on amerikkalaisten johdolla omaksuttava asema suojellakseen saaren itsenäisyyttä sijoittamalla sinne joukkoja, mikä väistämättä johtaa merkittäviin kiinalaisten reaktioihin tai vetäytyä teatterista ja jättää siksi Kiinan ehdoton ylivalta Kaakkois-Aasiaan nähden.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit