Ranska, Iso-Britannia ja Yhdysvallat iskivät Syyrian kemian infrastruktuuriin

Kaikki kansalliset ja kansainväliset tiedotusvälineet Yhdysvaltojen, Ranskan ja Yhdistyneen kuningaskunnan muodostaman liittouman iskut Syyrian hallinnon kemiallisia infrastruktuureja vastaantunnistettu. Näin ollen liittouman joukot laukaisivat noin sata Tomahawk-, MdCN-, JASSM- ja SCALP EG/Storm Shadow -risteilyohjuksia kello 3 ja 4 välillä aamuyöllä Pariisin aikaa.

Yhdysvallat on sijoittanut alueelle 3 Aegis A/Burke -hävittäjää, jotka laukaisivat lähes 80 % ammutuista ohjuksista, kun taas britit käyttivät Storm Shadow -ohjuksilla varustettuja Tornadoja, brittiläinen nimi SCALP EG:lle/ Lopuksi Ranska on toteuttanut sekahyökkäys, joka yhdistää yli 4500 km:n ilmahyökkäyksen 5 Rafale varustettu SCALP EG -ohjuksilla, ja saattajana on neljä mirage4-2000:tä, Awacs ja lennon aikana oleva tankkausverkosto (yhteensä 5 tankkausta) sekä 50 fregatin (5 FREMM, 3 FASM ja 1 FAA) laivastolaite, joka ovat ampuneet kolme MdCN-risteilyohjusta.

Venäjä on ilmoittanut, ettei siviili- tai sotilastappioita ole raportoitu. Mitä Syyrian hallintoon tulee, se ilmoittaa ampuneensa alas 80 % risteilyohjuksista, ja Venäjä ilmoitti "yli 50% Syyrian ilmatorjuntaohjuksista alasampuneista ohjuksista", läntiset ohjukset eivät ole tunkeutuneet "alueen kattamille alueille". Venäjän ilmatorjunta", lehdistötiedotteen mukaan.

Nämä lakot antavat aihetta lukuisiin analyyseihin. Siinä tutkimme Ranskan lakkoja ja niiden seurauksia. 

  1. Ilmavoimien hyökkäys

Ilmavoimien johtama ratsastus on monessa suhteessa poikkeuksellinen. Itse asiassa kyseessä on yli 10.000 9 km:n edestakainen ratsastus, jonka suorittaa 5 hävittäjää, XNUMX tankkerikonetta ja Awacsilla. 

Ilmavoimien käyttöön ottama järjestelmä on myös mielenkiintoinen, 5 Rafale varustettu kahdella SCALP EG:llä, joista jokaista on saattanut 2 ilmataisteluihin erikoistunutta mirange-4 2000 -lentokonetta. Vuosien 5-2000 läsnäolo osoittaa, että Pariisi ei sulkenut pois Syyrian tai Venäjän ilmavoimia. THE Rafale Ne ovat monikäyttöisiä laitteita, joten niillä on kyky kuljettaa samanaikaisesti ilma-ilmapuolustusohjuksia, nykyään infrapunaohjuksia lähitaistelua varten ja MICA-ohjuksia sähkömagneettisella ohjauksella pitkälle taisteluetäisyydelle. Heillä on siis mahdollisuus puolustautua. Mirage 2000-5:n läsnäolo tässä yhteydessä saattaa tuntua tarpeettomalta. Nykyinen sitoumus ei kuitenkaan sallinut Rafale käyttää ilma-ilma-ohjuksiaan siepatakseen mahdollisia hyökkääjiä turvalliselta etäisyydeltä ja jatkaakseen tehtäväänsä. Syyrialainen tai venäläinen oppositio olisi siksi voinut lähestyä lähellä Rafale, ja kytke ne lähietäisyydeltä. Tässä tapauksessa Rafale olisi pitänyt pudottaa kuormansa saadakseen ilmataisteluissa tarvittavan ketteryyden, jopa "simuloituna", mikä johtaisi tehtävän epäonnistumiseen.

Mirages 2000-5 -hävittäjälentokoneen, joka oli sekä erittäin nopea että erittäin ohjattava, rooli oli siksi mitä todennäköisimmin ottamaan vastaan ​​potentiaalista vastustusta taistelualueen ulkopuolella. Rafale, jolloin he voivat jatkaa tehtävää myös ilmahäiriöiden sattuessa.

Itse asiassa ilmavoimien asettama ilmalaite kykeni vastaamaan useisiin skenaarioihin, mikä lisäsi tämän raidin poikkeuksellista luonnetta.

  • Kansallisen laivaston järjestelmä

Ranskan laivasto, jolta oli riistetty ainoa lentotukialus, IPERissä syksyyn asti, oli vammainen täyttämään presidentin odotuksia. Hän pystyi kuitenkin hyvin lyhyessä ajassa ja suhteellisen huomaamattomasti tuomaan Syyrian rannikon edustalle 5 fregatin laivueen, joka koostui 3 uudesta FREMM-raskasta fregatista, jotka oli varustettu MdCN-laivaston risteilyohjuksilla, fregatin torjunta-aineella. sukellusvenesodankäynnin Type 70 ja tyypin 70 ilmatorjuntafregatti. FREMM on laukaistanut 3 MdCN:n Syyriaan, joka on uuden ranskalaisen ohjuksen ensimmäinen käyttötarkoitus.

Voimme siksi kysyä itseltämme, miksi tällainen laivue ampuu vain 3 ohjusta, kun yksi FREMM kantaa (teoreettisesti) 16?

Kuten ilmavoimissa, Ranskan laivastojärjestelmä kykeni käsittelemään useita skenaarioita, mukaan lukien mahdollinen Syyrian tai Venäjän vastaus, mutta myös säilyttämään iskukapasiteetin alkuperäisen hyökkäyksen jälkeen.

Näemme, että ranskalaisella laivueella on merkittävä sukellusveneiden vastainen voima, mutta Syyrialla ei ole toimivia sukellusveneitä, toisin kuin Venäjän laivastolla, joka oli lähettänyt 2 Advanced Kilo -sukellusvenettä itäiselle Välimerelle. , sukellusveneitä, jotka olivat lähteneet Tartousin satamasta 2 päivää sitten. On myös todennäköistä, että muut venäläiset sukellusveneet vaeltavat tällä alueella. Ranskan laivaston käyttämä merkittävä ASW-kapasiteetti ei siis ollut tarpeeton. On enemmän kuin todennäköistä, että ydinhyökkäyssukellusvene saattoi laivuetta huomaamattomasti.

Samoin ilmatorjuntafregatti saattaa Ranskan laivaston laivaston. Jos tällä fregatilla ei ole erityisen tehokkaita ilmatorjunta-ohjuksia, SM1-MR-ohjuksia, jotka ovat peräisin 80-luvulta, sillä on kuitenkin erinomaiset ilmaisu- ja ilmavalvontaominaisuudet, erityisesti mahdollisten laivantorjuntaohjuksien havaitsemiseen, mikä mahdollistaa muiden fregatit sijoittamaan tarvittaessa houkuttimia, häiritseviä ja ohjustentorjuntaohjuksia suojellakseen itseään.

Kuten näemme, Ranskan ilmavoimien ja kansallisen laivaston järjestelmät on suunniteltu huolellisesti, ja hypoteesi vastauksesta, olipa se sitten venäläinen tai syyrialainen, on otettu huomioon. Tämä osoittaa, että huolimatta Moskovan kanssa käydyistä kiistattomista neuvotteluista, jotka mahdollistivat vaarallisen kärjistymisen välttämisen, Venäjän kanta on saatu selville vasta, kun iskut on suoritettu. Tästä syystä myös Ranskan lentotukikohtia Jordaniassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ei käytetty, sillä Venäjän vastauksella näihin tukikohtiin oli "pienempi" seuraus kuin mahdollisella iskulla ranskalaisiin aluksiin tai tukikohtiin.

Nyt on tarkoitus analysoida Venäjän vastatoimia, joita väistämättä tapahtuu, mutta joilla voi olla monia muotoja, aina semantiikasta kyberhyökkäuksiin (sotilaallinen vastaus näyttää olevan tänään poissuljettu). On myös erittäin hyödyllistä tietää Syyrian DCA:n ja erityisesti venäläisten Pantsir-järjestelmien alas ammuttujen ohjusten todellinen määrä, jotka ovat ainoat syyrialaiset järjestelmät, jotka ovat todennäköisesti kyenneet sieppaamaan tehokkaasti risteilyohjuksia. Tämän Syyriassa pieniä määriä esiintyvän järjestelmän pisteet voivat vaikuttaa Ranskan ja Naton iskutaktiikoihin, mutta myös muuttaa länsimaista oppia lyhyen kantaman puolustusjärjestelmien suhteen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit