NATO Air Baltic Policing -laitteen vahvistaminen Venäjän kanssa käytävien jännitteiden taustalla

Maaliskuusta 2004 lähtien Nato on toteuttanut Itämeren ilmapolitiikkaoperaation lähettämällä 8 hävittäjää Baltian maiden lentotukikohdille suorittamaan ilmapoliisitehtäviä näiden maiden lennonjohtoalueilla. Kolme Baltian maata eivät todellakaan pystyneet ja eivät vieläkään pysty omistamaan omia hävittäjäilmavoimiaan. Viime vuosina jännitteiden noustessa Venäjän kanssa näiden laitteiden interventioiden määrä on kasvanut merkittävästi. 

Turvallisuusneuvoston kolmen pysyvän jäsenen, jotka kuuluvat myös Natoon, Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Ranskan iskujen Syyriaan, NATO näyttää ennakoivan ilmavälikohtausten lisääntyvän Venäjän kanssa ja vahvistaa ilmavoimiaan kasvaen 3-8 käyttöön otettua laitetta.

Portugalin komennossa, jonka ilmavoimat lähettävät 4 F16-konetta, Espanja käyttää siksi kuusi Eurofighteria Typhoon ja France 4 mirage 2000-5, ehdottomasti tulipalossa osallistuttuaan Ranskan hyökkäykseen Syyrian kemiallisia laitoksia vastaan. 

Mirage 2000-5, jossa on 2 infrapunaohjattua MICA-ohjusta ja jopa 4 tutkaohjattua keskipitkän kantaman MICA-ohjusta, soveltuu erittäin hyvin tämäntyyppisiin tehtäviin erittäin suurten nopeuksiensa ja nousunopeutensa ansiosta. Lisäksi sen ylläpitokustannukset ovat alhaisemmat kuin a Rafale, esimerkiksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit