Voisiko Venäjä toteuttaa digitaalisia kostotoimia länsimaisten lakkojen jälkeen Syyriassa?

Britannian ja Yhdysvaltojen viranomaisten yhteisen lausunnon mukaan sarja massiivisia hyökkäyksiä valtion palvelun reitittimiä ja palomuureja vastaan molemmista maista on rekisteröity, ja näyttää siltä, ​​että se suoritetaan Venäjältä. Tämä ilmoitus seuraa toista, samoista palveluista, jonka mukaan. Sosiaalisten verkostojen lähettämien viestien määräVenäläiset "peikot" ovat lisääntyneet lähes 2000% länsimaiden lakojen jälkeen Syyriassa.

Näiden lausuntojen todenperäisyyttä on vaikea arvioida, vaikka kyberkoston hypoteesia tutkittiin kolmen osallistuvan maan lakkoja valmistellessa. Venäjän ja Syyrian propagandaa systemaattisesti sosiaalisiin verkostoihin välittävien tilien useat interventiot ovat kuitenkin melko yksinkertaisia ​​havaita. On toivottavaa, että jos kyberhyökkäys tapahtuu, se ei kestä kauan ja rajoittuu symbolisiin toimiin, koska Yhdysvallat on ilmoittanut, että se pitää nyt kyberhyökkäystä strategisena hyökkäysnä Yhdysvaltoja vastaan. voi johtaa sotilaalliseen vastatoimiin.

On kuitenkin huomattava, että Yhdysvallat on ilmoittanut lykkäävänsä tiettyjen Venäjän vastaisten pakotteiden soveltamista, mikä on todennäköinen ele Venäjän Syyrian reservin seurauksena.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit