Kevyiden ilma-maa-ammusten palauttaminen

Yhdysvaltain merijalkaväki ilmoitti saaneensa pätevyyskampanjan päätökseen APKWS-järjestelmä, Advanced Precision Kill Weapon System -järjestelmälle, F-18-koneissa. Tämä järjestelmä, joka on jo hyväksytty Harrier AV-8B:lle, perustuu 2,7 tuuman laserohjattuihin raketteihin erittäin suurella tarkkuudella sivuvaurioiden vähentämiseksi ja mahdollisten laukausten määrän lisäämiseksi laitetta kohti, kasvotusten perinteisillä ohjuksilla tai pommeilla. . Tämä järjestelmä asennetaan myös merijalkaväen helikoptereihin.

Samaan aikaan Raytheon ilmoitti saaneensa päätökseen kevyen pommin, ns Halkaisijaltaan pieni pommi II, kevyt tarkkuus Air-Ground ammus, josta yksi F-35 voi kuljettaa 44 esimerkkiä.

Teknologisen kehityksen myötä Air-Ground-ammukset ovat lisänneet tarkkuutta ja kantamaa, mutta myös painoa ja hintaa. Siihen pisteeseen, että nykyään ei ole harvinaista, että useita satojatuhansia euroja maksavilla ammuksilla tuhotaan muutama tuhat euroa maksava 4×4.

Lisäksi vaikka 80- ja 90-luvuilla ammusten määrä oli Persianlahden sotaa lukuun ottamatta suhteellisen alhainen, ilmatuesta on nykyään tullut olennainen osa nykyaikaista taktiikkaa. Sellaisenaan Levantin ja/tai Saharan vyöhykkeellä toimivat maat, kuten Ranska ja Yhdysvallat, ovat kohdanneet ampumatarvikevarastojen saavuttamisen kriittisen kynnyksen saavuttamisessa, ja varastojen kapasiteetti on liian alhainen.

Itse asiassa, vaikka kevyet ammukset olivat melkein kadonneet nykyaikaisten asevoimien varastoista, ne ovat viime vuosina palanneet laserohjattujen rakettien tai valoohjattujen ja/tai älykkäiden ammusten kautta.

Näin on Ranskassa Thales-yhtiössä, joka kehitti samanaikaisesti mm laserohjattu rakettija induktiolaukaisu, joka on tarkoitettu ALAT-helikopterien varustukseen, sekä BAT120 pommi, 35 kg laserohjattu pommi, jota Mirage 2000 pystyy kuljettamaan 9 kopiona, tai SmartGliderMBDA:lta 120 kg:n liukupommi, joka kuljettaa yli 100 km, joista 18 voidaan kuljettaa yhdellä Rafale.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit