Onko MdCM-ohjusten toimintahäiriöiden seurauksena todellakin luottamuskriisi?

Siitä kertovan artikkelin julkaisemisen jälkeen tiistaina 17. huhtikuuta, kolme päivää Syyrian iskujen jälkeen MdCN-risteilyohjuksissa olisi ollut toimintahäiriöitä laukaisujakson aikana, jotka estävät kolmen ohjuksen laukaisun ja vaativat Fregatti Sparen väliintuloa. Lukuisat kirjoitetun ja online-lehdistön artikkelit ylistävät "ranskalaisen teknologisen epäonnistumisen", joista jotkut ovat menneet niin pitkälle, että ne antavat uskottavuutta Venäjän propagandan naurettavalle hypoteesille.

Sen vuoksi on tarpeen vahvistaa tiedot lopullisesti, jotta voidaan tehdä tietoinen arvio näistä tapahtumista:

  1. MdCN

Ranskan laivasto oli lähettänyt MEDOR-vyöhykkeelle itäisellä Välimerellä 5 fregattia, joiden oli määrä laukaista 3-6 MdCN-risteilyohjusta. Laukaisutoimenpiteen aikana fregatti Aquitaine kohtasi onnettomuuden, joka esti sen ensimmäisen salvan ampumisen. Vara-fregatti, Provence, laukaisi sitten suunnitelman mukaisesti kolme ohjusta laukaisutapahtuman sattuessa.

Kolme ammuttua ohjusta toimi täydellisesti, ne seurasivat suunniteltua lentorataa laiduntamisradalla ja osuivat kohteisiinsa. Fregatti Languedocissa on raportoitu mahdollisesta toisesta välikohtauksesta, mutta tiedot tästä aiheesta ovat ristiriitaisia. Ennen kaikkea näyttää siltä, ​​​​että Languedoc ei kyennyt ampumaan Salveaan varatun ampumisikkunan sisällä.

Muista, että kolmessa fregatissa, joissa kussakin on normaalisti oltava 3 ohjusta, oli yhteensä vain 16 ohjusta (eli 10/4/3), mikä kertoo paljon näiden ohjusten lataamisen kiireellisyydestä laivoille. Varsinkin kun nämä 3 alusta olivat itse tehtävässä muutama päivä ennen niiden käyttöönottoa.

Itse asiassa Ranskan merivoimien tehtävä oli vakavasti huonontunut. Näissä olosuhteissa laukaisutapaus ei ole yllättävää, eikä se millään tavalla kyseenalaista luottamusta, joka Ranskan laivastolla voi olla FREMM-aluksiinsa ja MdCN-ohjukseen, joka muuten käyttäytyi täydellisesti.

  • Päänahka

5 RafaleIlmavoimien 4 Mirage 2000-5:n saattamana suorittivat 4000 XNUMX kilometrin matkan ennen kuin saavuttivat ampuma-alueensa. Jokainen Rafale kantoi 2 SCALP EG -risteilyohjusta. 9 ohjusta toimi täydellisesti ja osui kohteisiinsa välttäen venäläisten ja syyrialaisten tutkien havaintoalueita. Ohjuksessa tapahtui laukaisutapahtuma, eikä sitä toimenpiteen mukaisesti laukaistu. Myöhemmin se pudotettiin alueelle, joka kieltää ohjuksen talteenoton. Ilmavoimien 9 lentokonetta laskeutuivat lähtötukikohtaansa lähes 10 tunnin lennon jälkeen.

Tässä on tosiasiat. Ymmärrämme, ei ole mitään syytä puhua luottamuskriisistä. Laukaistut ohjukset toimivat täydellisesti, osuivat kohteisiin, ja venäläisten väitteiden mukaan venäläiset tutkat, mukaan lukien Beriev 50 Mainstay, eivät havainneet niitä. Ranskalaisen fregatin ammuskelulla voi olla useita syitä, kun tiedetään, että pieninkin tapahtuma laukaisun tarkistuslistalla johtaa sen lopettamiseen. Tämän tyyppiset tapahtumat ovat siksi paljon vähemmän ongelmallisia (ja paljon helpompi korjata) kuin ne, jotka koettiin ammuttaessa venäläisiä risteilyohjuksia, jotka vaurioituivat Iranin tasangoilla, yli 1000 kilometrin päässä kohteestaan, tai useista Tomahawk-ohjusten toimintahäiriöistä, jotka myös taipumus eksyä luontoon.

Joka tapauksessa nämä tapaukset ovat olennainen osa sotilasoperaatioiden suunnittelua, ja kenraaliesikunta oli ennakoinut niitä muun muassa tästä syystä lisää lentokoneita ja laivoja. 

Ainoa virhe, jonka sitä suunnitelleet ja seuranneet sotilaalliset ja poliittiset viranomaiset tekivät tässä tehtävässä, ei ollut määrätä tiukkaa ja tiukkaa pimennystä aiheesta, jotta tiedot välitettiin ajoissa. , sopivassa yhteydessä. Päätoimittajien tehtävänä on myös osoittaa vastuullisuutta, eikä kiirehtiä "arkaluonteisiin tietoihin" ilman valvontaviranomaisten hyväksyntää.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit