Toinen kiinalainen lentotukialus voisi aloittaa testit pian merellä

Vaikka 8. taistelulentäjien promootiosuorittaa parhaillaan pätevyystestejä lentotukialukselle Liaoning Kiinan merellä, toinen kiinalainen lentotukialus voisi pian lähteä telakalta aloittaa kokeensa merellä. Joka tapauksessa tähän viittaavat viime päivinä tehdyt erilaiset havainnot kokonaan tyhjennetyn kannen ja Kiinan laivaston henkilökunnan yhä massiivisemman saapumisen välillä rakennukseen.

Tyyppi 002, koska rakennusta ei ole vielä nimetty, painaa 60.000 15 tonnia ja siihen mahtuu noin kolmekymmentä lentokonetta, mukaan lukien J-33, Kiinan rakentama kiinalainen versio Su-XNUMX:sta Ukrainasta hankitun lentokoneen pohjalta.

Kiinan laivaston kolmannen lentotukialuksen rakentaminen on jo alkanut. Tällä kertaa se olisi lentotukialus katapulteilla (todennäköisesti sähkömagneettisilla) ja pysäytyskaapeleilla, mikä tuo Kiinan erittäin eksklusiiviseen tämäntyyppisiä aluksia käyttävien laivastojen kerhoon, johon tällä hetkellä kuuluvat vain Yhdysvallat ja Ranska. Katapulttien käyttö mahdollistaa lentokoneiden nousun suuremmalla massalla, siten enemmän aseita ja polttoainetta, ja mahdollistaa myös raskaampien lentokoneiden, kuten EAW-tutkakoneiden, kuten Grumman E3C Hawkeyen, käytön, joka on lentotukialuksen merkittävä voimavara. ja kantajan lakkoryhmä.

Huomaa, että Kiinan teollisuus työskentelee parhaillaan useiden hankkeiden parissa, joiden tarkoituksena on vahvistaa sen lentokoneryhmää, mukaan lukien KJ600, Hawkeye-lentokoneen verrattavissa oleva lentokone, lentokoneessa olevat taisteludronit, J-15:n elektroniseen sodankäyntiin omistettu versio jne.

Virallisesti Kiina on ilmoittanut vain kuuden lentotukialuksen rakentamisesta. Tämä luku saavutetaan vuosina 6-2030. Olisi kuitenkin yllättävää, jos kiinalaiset telakat ja Kiinan laivasto rajoittuisivat tähän määrään samalla kun maa hakee sotilaallista pariteettia Yhdysvaltojen kanssa. 

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit