Turkki aloittaa uuden sukupolven Altay-tankin valmistuksen

Turkin puolustusteollisuuden alisihteeristö, joka vastaa Ranskan DGA:ta, ilmoitti asiasta sopimus uuden alkuperäiskansan raskaan panssarin, Altayn, massatuotannosta, oli myönnetty Qatari-rahaston ja yksityisten turkkilaisten sijoittajien (mukaan lukien yksi Oikeus- ja kehityspuolueen korkeista virkamiehistä, Receipt Erdoganin puolue) yhteisomistuksessa olevalle BMC-yritykselle. Tilauksen tarkkaa määrää ei tiedetä, mutta lehdistötiedotteessa mainitaan useita miljardeja dollareita. Turkin odotetaan tilaavan yli 1000 65 yksikköä tätä 48 tonnin panssarivaunua, joka on tarkoitettu korvaamaan Turkin armeijan M60 Patton- ja MXNUMX-panssarivaunut. 

ATA T-129 -helikopterin ja Ada-korvettien jälkeen Altay on symboli Turkin takaisin saadusta itsenäisyydestä puolustustarvikkeiden tuotannossa, mikä on presidentti Erdoganin strateginen tavoite. Turkki rakentaa myös lentotukialusta ja "uuden sukupolven" taistelukonetta ja pyrkii yhdeksi Persianlahden maiden tärkeimmistä puolustuskumppaneista.

Turkin armeija kohtasi vaikeuksia M60- ja Leopard2-A4-raskaiden panssarivaunujensa kanssa ensimmäisessä Syyrian "Euphrates Shield" -interventiossa 24-2016, jonka aikana se menetti noin kymmenen raskasta panssarivaunua. Leopard2 ja yhtä monta M60 tankkia. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit