Venäjä voisi toimittaa S-300-koneita Syyriaan ja Israel tuhota ne

- Mainonta -

Tieto oli vuotanut jo samana päivänä Syyrian kemian infrastruktuuriin kohdistuneiden monikansallisten iskujen jälkeen: Venäjä harkitsee Syyrian vuonna 6 tilaamien kuuden S-300-järjestelmän toimittamisen jatkamista, ja Moskova keskeytti sen vuonna 2013. Voidaan ihmetellä, miksi sputniknews-sivuston mukaan Syyrian joukkojen palveluksessa olleet Buk, Osa, S-200 ja Pantsir onnistuivat ampumaan alas 42 länsimaalaista ohjusta (tai 71, riippuen siitä, mitä riviä luet).

Ironian lisäksi S-300-järjestelmän sijoittaminen Syyriaan todennäköisesti lisää jännitteitä alueella, erityisesti Israelin kanssa, joka on jo ilmoittanut, että jos se toimitetaan, se tuhoaisi nämä ohjuspatterit. Ei sillä, että Israel erityisesti pelkää Bashar Al Assadin hallinnon joukkoja, vaan että nämä patterit kykenisivät estämään nopeat toimet Etelä-Syyriassa, lähellä Libanonia ja Golanin kukkuloilla toimivia Hizbollahin ja Iranin vallankumouskaartin joukkoja vastaan. Lisäksi S-300:n kantomatka mahdollistaisi Syyrian (ja siten iranilaisten) joukkojen havaitsemisen ja mahdollisesti israelilaisten lentokoneiden iskemisen samojen Golanin kukkuloiden yläpuolella, mikä ei tietenkään ole hyväksyttävää juutalaiselle valtiolle.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit