Ukraina Naton apuun

Ukrainalainen yritys Antonov Airlines ilmoitti pystyvänsä tarjoamaan riittävästi lisäresursseja laajarunkokoneeseen An124 täyttää venäläisen Volga-Dneperin vetäytymisen SALISista, Naton strateginen kuljetuspalvelu.

Venäläinen yhtiö on itse asiassa ilmoittanut, ettei se enää palvele Naton ja länsimaiden armeijoita vuoden 2018 lopusta alkaen. Nämä koneet ovat kuitenkin tarjonneet merkittävän osan Naton logistiikkakuljetustarpeista, mutta myös ranskalaisten joukkojen, jotka osallistuivat mm. Levantti ja Mali.

Ukraina ja sen ilmailuteollisuus osoittavat jälleen kerran, että se on tärkeä kumppani lännelle, joka kuitenkin suhtautuu siihen melko halveksivasti. Niinpä muutama päivä sitten Turkki, joka on varmasti vielä Naton jäsen, mutta kuinka kauan, ilmoitti strategisesta kumppanuudesta Antonovin kanssa 188 tonnin strategisen kuljetuksen An200:n suunnittelussa ja valmistuksessa A400M:n puolivälissä. ja C17, joista muutamalla esimerkillä olisi varmasti paikkansa Euroopan ilmavoimien luetteloissa...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit