Valmistautuuko Yhdysvallat asettamaan asevientikiellon Turkille?

Valmistautuuko Yhdysvallat keskeyttämään Turkin tilaamien 100 F-35:n toimitukset? Joka tapauksessa se on hypoteesi, jota Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen asevoimien komitea tutkii lähipäivinä erittäin vakavasti osana National Defense Authorization Actin tutkimusta. Koska Turkin suhtautuminen Natoon ja erityisesti Yhdysvaltoihin muuttuu Washingtonissa yhä vaikeammaksi. Siinä määrin, että useat senaattorit ja edustajat ovat avoimesti vaatineet Ankaraan suunnattujen teknisten aseiden vientikieltoa.

Turkin hallitus on ulkoministerinsä kautta ilmoittanut, että jos tällaista toimenpidettä sovelletaan, Turkki "käyttäisi kostotoimia"määrittelemättä niiden luonnetta tai tavoitteita. Lisäksi presidentti Erdogan julisti kesken vaalikampanjan sunnuntaina, että Turkin rajalla käynnistetään pian uusia operaatioita, jälleen antamatta enempää tietoa, mikä on epäilemättä lisännyt hallituksen vastaisen liittouman, Daeshin, huolta. Turkin presidentti ei ollut juurikaan salannut haluavansa laajentaa Turkin väliintuloa Irakissa, erityisesti Mosulin alueella, mikä todennäköisesti pahentaisi Irakin poliittista tilannetta ja laittaisi tällä alueella toimivat länsimaalaiset erittäin herkästi.

Lisäksi Turkin hallituksen tiedotusvälineet ovat harjoittaneet Natoa, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja halventavaa kampanjaa useiden kuukausien ajan, mikä on aiheuttanut Turkin yleisen mielipiteen hitaan mutta havaittavan muutoksen lännen symboleja vastaan. 

Näin ollen näyttää siltä, ​​että usein korostetun S-400-tapauksen lisäksi Turkin ja Naton välinen hajoaminen on meneillään paljon syvemmällä ja pidemmällä aikavälillä, ja eroaminen liitosta, joka on muotoutumassa, muuttuu yhä peruuttamattomammaksi. Tässä yhteydessä ja ellei meillä ole keinoja tuoda Turkkia takaisin läntiseen leiriin, on itse asiassa enemmän kuin olennaista rajoittaa teknologian siirtoja, suoria tai johtamia, kohti maata, joka saattaa tulevina vuosina liittyä kiinalais-venäläinen blokki. Kun näemme, mitä kiinalaiset insinöörit onnistuivat tekemään puoliksi puretulla ukrainalaisella Su-33-prototyypillä (J-15-kantoraamahävittäjä), kuvittelemme, mitä he voisivat tehdä lentävällä F-35:llä…

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit