Sveitsi voisi valita passiivisen tutkan valvomaan taivaansa ja havaitsemaan salaperäisiä lentokoneita

Osana "AIR 2030" -ohjelmaa Sveitsin valaliitto tutkii erittäin vakavasti mahdollisuutta ottaa käyttöön ei perinteistä tutkajärjestelmää, vaan passiiviset tutkat, jossa käytetään ihmisen toimintaan liittyvää sähkömagneettista säteilyä.

Tämän tyyppisellä tutkalla on monia etuja, mukaan lukien kyky havaita "varkain" lentokoneita, mutta myös passiivinen toiminta. Toisin kuin perinteiset aktiiviset tutkat, passiiviset tutkat eivät ole havaittavissa havaituilla lentokoneilla, joten ne eivät voi toteuttaa vastatoimia, kuten häirintää tai houkutuksia. 

Toisaalta ollakseen tehokkaita nämä tutkat vaativat korkean tiheyden ihmisperäistä sähkömagneettista säteilyä, kuten matkapuhelinverkon tai TNT:n tuottamaa. Tämä tiheys on tehokas Sveitsin alueella.

Passiivista järjestelmää ei kuitenkaan voida käyttää ainoana ratkaisuna, vaan perinteinen, aktiivinen järjestelmä on säilytettävä, jotta se sopisi kaikkiin skenaarioihin.

Joka tapauksessa, ja kuten olemme jo havainneet, F22:n, F35:n tai Su-57:n kaltaisten stealth-lentokoneiden havaitsemistyökalujen odotetaan yleistyvän laajalti seuraavan vuosikymmenen aikana, joten tämä varkain ei enää tarjoa merkittäviä etuja vuoden 2030 jälkeen. Se, joka tulee pitää mielessä, kun valmistaudut tilaamaan laitetta, joka on paljon kalliimpi kuin muut ja jonka on kestettävä 50 vuotta, luvaten varkain, joka ei ylitä 10 vuotta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit