Sea Fire -tutka, joka varustaa FTI-fregatteja, siirtyy tuotantovaiheeseen

Thales ilmoitti, että Sea Fire 500 -tutka, joka varustaa Ranskan laivaston keskikokoiset fregatit, on saapunut tuotantovaiheessa, mikä tarkoittaa testausvaiheen loppua. SeaFire 500 edustaa uuden sukupolven monitoimitutkaa, jossa on 4 kiinteää aktiivista AESA-antennia, jotka mahdollistavat yliäänimatkapuhelimien havaitsemisen. 

Valmistajan mukaan tällä tutkalla on Euroopassa vertaansa vailla oleva suorituskyky, sillä sen tunnistuskyky on erittäin laaja ja kantama on huomattava. Tämä tutka on optimoitu Aster30-ilmatorjuntaohjuksen ja Aster30Block1-ohjuspuolustusohjuksen toteuttamiseen, samalla kun se mahdollistaa keskipitkän ja lyhyen kantaman ohjusten, kuten Aster15, Mica VL ja Mistral, toteuttamisen. 

Neljän kiinteän aktiivisen antenninsa ansiosta tämä tutka ei kärsi pyörivien antennien haitoista, jotka ovat nopeasti vanhentuneita yliäänimatkapuhelimiin verrattuna ja täysin tehottomia, kun ne ylittävät 4 machin. Kuitenkin yhä enemmän laivantorjuntaohjuksia kehitetään korkeat yliääninopeudet. Sen vuoksi ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että tämäntyyppinen tutka korvaa FREMM Herakles -tutkan niiden keskivaiheen huollon aikana.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit