Yhdysvaltain ilmavoimien kevythyökkäyslentokoneiden ohjelma etenee, mutta menettää kiinnostuksensa

Toinen testausvaihe koskien Yhdysvaltain ilmavoimien "Light Attack Aircraft" -ohjelman finalisteja, Ambraer A29 Super Tucano ja Textron AT-6B Wolverine, alkoivat 7. toukokuuta Sierra Nevadassa. Tämän vuonna 2016 käynnistetyn ohjelman tavoitteena on valita kapinallisten vastaisten tehtävien suorittamiseen tarkoitettu kevyt hyökkäyslentokone ja korvata tällä hetkellä käytössä olevat taistelukoneet, kuten F16 ja A10 joita pidetään liian korkeina suoritettuihin tehtäviin nähden.

Vaikka Yhdysvaltain ilmavoimat keskittyivät tähän ohjelmaan 2 vuotta sitten, se kommunikoi aiheesta paljon vähemmän tänään, niin että ihmettelee, toteutuuko se. Itse asiassa tämä ohjelma oli alun perin Yhdysvaltain ilmavoimille vastaus kongressin vastustukseen, joka koski A10-koneiden vetäytymistä, mitä Yhdysvaltain armeija piti välttämättömänä, koska ne pystyivät pysymään alueella pitkään ja huolehtimaan merkittävä palotuki. Lisäksi Yhdysvaltain ilmavoimien täytyi vastustaa Yhdysvaltain armeijan pyyntöjä käyttää omia kevyttuki- ja tulitukilentokoneita.

Venäjän ja Kiinan uhan nousun, kongressin määräämän A10-koneen huollon ja Yhdysvaltain armeijan uuden sukupolven helikopteriohjelman, joka kehittyy kohti tiedustelu- ja hyökkäyslentokoneita, myötä LAA-ohjelma menettää kiinnostuksensa. Se liittyy todennäköisesti Pentagonin aloittamien, melkein loppuun saatettujen ja hylkäämien projektien joukkoon...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit