J-20 kokeilee kypärän tähtäintä

Kiinan ilmavoimat ovat tiedottaneet käytöstä kypärätähtäimet uudessa pitkän kantaman varkain J-20-hävittäjässä. Tämän laitteiston avulla ohjaaja voi paikantaa ja nimetä kohteensa yksinkertaisesti liikuttamalla päätään.

Kypärätähtäintekniikka ei ole uusi, ja monet ilmavoimat käyttävät sitä jo 4. ja 5. sukupolven hävittäjissä. Mutta se osoittaa jälleen kerran, että kiinalainen teknologia on saavuttanut edistyneen kypsyyden ja suorituskyvyn.

Ollakseen tehokas se vaatii kehittyneitä ohjuksia, jotka pystyvät ohjaamaan merkittävällä kohdistamisella, lukuisia antureita sekä merkittäviä taktisia yhteistyö- ja tietojen yhdistämisominaisuuksia.

Jos Ranskan ilmavoimat tai Ranskan merivoimien ilmailu eivät tällä hetkellä käytä kypärän etsintä päällä Rafale (budjettisyistä) kone on ilmeisesti mukautettu hyödyntämään sitä. Siten, rafales Intian ilmavoimien ja Qatarin naiset varustetaan niillä.  

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit