Kiinan toinen lentotukialus aloittaa merikokeet

Kiinan laivaston toinen lentotukialus, joka tällä hetkellä tunnistetaan koodilla Type002, on aloitti merikokeilunsa tänä sunnuntaina 13. toukokuuta. Alus aloittaa sarjan kokeita, joiden tarkoituksena on testata tämän 50.000 XNUMX tonnin jättiläisen, mahtavimman sotilasrakennuksen, jonka Kiinan teollisuus on koskaan suunnitellut ja rakentanut, käyttövoimajärjestelmää.

Kiinan ensimmäisen lentotukialuksen Liaoningin merikokeilujen keston perusteella Type002:n pitäisi tulla liikenteeseen syksyllä 2019. Jos Type002 muistuttaa edeltäjäänsä, se on kuitenkin uusi alus, joka on suunniteltu kokonaan Kiinassa, kun Liaoning oli hankittu. Ukrainan telakoilta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Näiden kahden laivan välillä näkyy monia eroja erityisesti saaren, hissien sekä rakennuksen havainnointi- ja suojalaitteiden osalta. 

Toisen toimivan lentotukialuksen myötä Kiina liittyy Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan joukkoon ainoana maana, jolla on pysyvä kapasiteetti lentotukialuksen taisteluosastona. Tyyppi-36, joka pystyy kuljettamaan ja käyttämään 24 lentokonetta, mukaan lukien 16 raskasta J-002-hävittäjää, tulee olemaan vahva symboli Kiinan laivaston voiman noususta kansainvälisellä näyttämöllä odotettaessa Type 003:n, seuraavan kiinalaisen lentokoneen saapumista. kantaja, jonka pitäisi tällä kertaa painaa 70.000 XNUMX tonnia ja olla varustettu katapulteilla.

Kiinan teollisuus on onnistunut suunnittelemaan ja rakentamaan lyhyessä ajassa alkuperäiskansan lentotukialuksen, mitä monet tarkkailijat pitivät mahdottomina vain muutama vuosi sitten. Se ei suinkaan ollut tyytyväinen tähän suorituskykyyn, vaan se aloitti nopeasti uuden luokan lentotukialusten suunnittelun ja rakentamisen, vaikuttavampia ja tällä kertaa katapulteilla varustettuja. 

Näitä kahta laivaa erottava rako antaa meille käsityksen Kiinan laivaston ilmailun tulevasta etenemisnopeudesta. Kun uusi lentotukialusta tulee kolmen vuoden välein, sillä on siis 3 yksikköä vuonna 4 ja 2025 yksikköä, joihin se tähtää vuonna 6. On myös todennäköistä, että sarjan kaksi viimeistä yksikköä, PA 2030&5, saavat ydinvoiman. , ja vetoisuus voisi olla suurempi, jotta se lähentyisi Yhdysvaltain laivaston standardeja.

Tekemällä ennusteen, joka perustuu Kiinan laivastoteollisuuden nykyiseen pinta-alusten tuotantoon, jonka ei ole merkkejä sen vähenemisestä tulevina vuosina, Kiinan laivasto koostuu vuoteen 2030 mennessä:

  • 6 Lentotukialus 
  • 3–4 LHD (helikopteritukialus)
  • 6-9 LPD (hyökkäysalus)
  • 18 raskasta hävittäjää/risteilijää
  • 45 tuhoajaa
  • 60-70 fregattia
  • 80-100 korvettia

50 % näistä aluksista on alle 10 vuotta vanhoja ja 85 % alle 20 vuotta vanhoja. Jos tämä laivasto edustaa "vain" 50 prosenttia Yhdysvaltain laivaston kalustosta spektrin huipulla, se on toisaalta paljon varusteltu pienillä yksiköillä kuin jälkimmäinen. Tämä ero selittyy kahden laivaston hyvin erilaisella lähestymistavalla, kun Yhdysvaltain laivasto on taitava massiivisessa voiman projektiossa, kun taas PLA näyttää suosivan puolustustiheyttä, joka on nivelletty laivaston ja lentotukikohtien ympärille, kuten tässä tapauksessa Kiinan merellä. Näin tekemällä PLA näyttää suunniteltu ja optimoitu estämään Yhdysvaltain laivaston liikkumavapautta ja siten sen toiminnallista tehokkuutta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit