Alankomaiden kuninkaallisen laivaston uudet yksiköt ovat muotoutumassa

Alankomaiden puolustusministeri Barbara Visser välitti Batavian parlamentille Alankomaiden kuninkaallisen laivaston pyyntökirjeen. kahden uuden fregatin tilaustarkoitettu korvaamaan ikärajansa saavuttavat Karel Doorman-luokan fregatit, 6 miinantorjunta-alusta korvaamaan 6 Tripartite-luokan miinanmetsästäjää sekä lisälogistinen tukirakennus. 

Uudet hollantilaiset fregatit tilataan yhteisohjelmassa Belgian laivaston kanssa, joka haluaa myös hankkia kaksi monikäyttöistä yksikköä, jotka vastaavat samat tarpeet: keskipitkän ja lyhyen kantaman ilmatorjunta, laivojen ja sukellusveneiden torjunta, käyttöönotto kommandotyötä.

Näiden yksiköiden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa hollantilainen Damen-telakka. Englantilainen BMT, saksalainen Sea Naval Solutions ja ruotsalainen Saab on valittu kuuden miinasodankäynnin yksikön suunnitteluun ja rakentamiseen, kun taas logistiikka-aluksen suunnittelusopimusta ei ole virallisesti määritelty, mutta se tulee todennäköisesti olemaan johtuu Damenin telakoista, jotka rakensivat ensimmäisen hollantilaisen logistiikka-aluksen, HNLMS Karel Doormanin.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit