Kiinan tukikohtien laajentuminen uhkaa suoraan Taiwania ja Japania

Viimeaikaiset satelliittikuvat osoittavat, että kiinalainen Xiapu-tukikohta Fuijanin maakunnan rannikolla on aiheena lukuisia töitä, joiden tarkoituksena on vahvistaa merkittävästi sen toimintakykyä. Siten 24 karkaistua suotoa, jotka pystyivät vastaanottamaan raskaan hävittäjän, kuten Su-30/35 tai J-11/16, rakennettiin ja hajautettiin alustalle olemassa olevien 20 karkaistun suojan lisäksi. Tämän tukikohdan ansiosta kiinalaiset lentokoneet voivat olla alle 250 km:n päässä Taipeista, Taiwanin pääkaupungista, ja 350 km:n päässä Okinawan saaren Japanin rannikolta. 

Tämä vahvistuminen on osa jännitteiden kärjistymistä alueella, samalla kun kiinalaiset joukot lisäävät tehtäviään ja sotajulistuksiaan Taiwanin saaresta, ja useat Spratlysin kiistanalaisilla luodoilla sijaitsevia tukikohtia on lujitettu ja vahvistettu niiden puolustusta. , jossa on käytössä H-9- ja YJ-12-laivojen ilmatorjuntaohjuksia.

Taiwanin viranomaiset ovat äskettäin lisänneet pyyntöjä hankkia uusia amerikkalaisia ​​lentokoneita, erityisesti pystysuoran/lyhyen nousun F-35B:tä, voidakseen kohdata mahdolliset Kiinan ennaltaehkäisevät iskut. Yhdysvallat ei ole toistaiseksi vastannut tähän pyyntöön, vaikka kaksi merkittävää kongressin jäsentä on puuttunut asiaan sen puolesta. Toisaalta Yhdysvaltojen viranomaiset ovat antaneet suostumuksensa jatkaa Taiwanin ilmavoimien toteuttamaa 160 F-160:n modernisointia sekä avustaa paikallista teollisuutta suunnittelemaan uusia sukellusveneitä korvaamaan sen sukellusveneitä amerikkalaisista varastoista. 50-luvulta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit