Ranska tarjoaa Belgialle pitkäaikaisen teollisuus- ja sotilaskumppanuuden

Belgian pääministerin pyynnöstä Charles Michel, puolustusvoimien ministeriön johtama ranskalainen valtuuskunta, meni Brysseliin tarkenna tarjoustasiBelgialaisten F-16-koneiden korvaamisesta.

Korostettuaan alun perin taloudellista ulottuvuutta ja luvannut "5000 XNUMX työpaikkaa" Belgian puolelle, Ranska muotoilee nyt tarjouksensa strategisen ulottuvuutensa ympärille. Niinpä Pariisi ehdottaa Brysselille täystoimijaa ranskalais-saksalaisessa FCAS-ohjelmassa, vaikka Lontoon kutsuja liittyä tähän ohjelmaan on kohteliaasti "lykätty". Tämä on tietysti erittäin vahva poliittinen ele, josta on täytynyt neuvotella aiemmin Berliinin kanssa, mikä osoittaa Reinin kummallakin puolella olevien pääkaupunkien halun edistää Euroopan puolustuspolitiikkaa. 

Tämän pitkän aikavälin strategisen näkökohdan lisäksi Ranska ehdottaa orgaanista kumppanuutta maiden ilmavoimien välille yhdistämällä koulutus-, huolto- ja ilmapuolustustyöt. Anekdoottisempi ja silti symbolisesti tärkeä Pariisi tarjoaa Belgialle osuuden Rafale M-standardiin, joka voidaan nostaa ranskalaiselle Charles de Gaulle -ydintukialukselle. Senaatin ulko- ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Christian Cambon oli käsitellyt tätä hypoteesia jo muutama kuukausi sitten.

Kuten otsikko "La Tribune", se voisi hyvinkin olla sitä Belgialla on avaimet Euroopan puolustusaloitteeseen. Kutsumalla sen mukaan FCAS-ohjelmaan Ranskan ja Saksan rinnalla Ranskan viranomaiset osoittavat olevansa valmiita myöntämään osan omasta suvereniteettistaan ​​Defence Europen hyväksi. Antamalla suostumuksensa Berliini, vaikka onkin Eurofighter-konsortion jäsen, osoittaa kannattavansa Ranskan tarjousta ja että myös Saksa investoi merkittävästi Defence Europen rakentamisen toteuttamiseen.

Ranskan tarjousta vastustetaan kuitenkin Belgiassa paljon. Toisaalta on olemassa F-35:n ehdottomia faneja, kuten puolustusministeri Steven Vandeput, joka poliittisesti maksaa tästä hieman liian ehdottomasta tuesta, tai kuten Belgian ilmavoimien kenraali. Kuten monet Naton ilmavoimat, belgialaiset upseerit ovat käyneet läpi 15 vuoden ajan todellista ehdollistamista F-35:n ja sen vanhemman veljen F-22:n oletetun suorituskyvyn suhteen. 

Toisaalta Belgian flaamilaisyhteisö pyrkii edistämään lähentymistä Alankomaiden kanssa, joka on päättänyt varustaa itsensä F-35-koneilla, vaikka se merkitsisikin ilmavoimien puolittamista. 

Lopuksi huomattava osa väestöstä piti Ranskan tarjousta tarjouspyynnön ulkopuolella Belgian instituutioiden ja suvereniteetin kunnioittamisen puutteena. Siksi on mielenkiintoista huomata, että vaikka Belgian oppositio käyttikin hyväkseen kustannuskysymystä, yleinen mielipide tuo harvoin esiin huolenaiheena. 

Siirtämällä tarjouksen ytimen taloudellisesta kehyksestä poliittiseen kehykseen, Ranskan viranomaiset ovat näin ollen vastanneet taitavasti osan yleisen mielipiteen huolenaiheisiin. Tosiasia on kuitenkin se, että monien mielestä ranskalainen lentokone on teknisesti vanhentunut. Lockheedin tarjouksen kannattajat välittävät tämän ennakkokäsityksen. 

Maanpuolustusteollisuus ja puolustusvoimien ministeriö laiminlyövät jälleen kerran kommunikointia tulevaisuudennäkymiensä yleiseen mielipiteeseen keskittyen keskeisiin päättäjiin. Silti nämä samat keskeiset päättäjät reagoivat yleiseen mielipiteeseen ja ovat siksi herkkiä sille. 

Jonain päivänä Ranskan täytyy kehittyä tällä alalla...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit