Taiwan ottaa käyttöön passiiviset tutkat kiinalaisten J-20-koneiden torjumiseksi

Kun jännitteet Pekingin ja Taipein välillä kasvavat edelleen ja PLA lisää liikkeitä autonomisen saaren lähellä, Taiwanin viranomaiset ovat ilmoittaneet ottavansa pian käyttöön passiivinen tutkajärjestelmävahvistaakseen havaitsemiskykyään, erityisesti J-20-stealth-hävittäjää vastaan.

Itse asiassa passiiviset tutkajärjestelmät, jotka käyttävät ihmisperäistä sähkömagneettista säteilyä, kuten matkapuhelinverkkoa, televisio- ja radiolähetyksiä, eivät ole herkkiä viidennen sukupolven lentokoneissa, kuten J-5:ssa tai F-20:ssä, käytetyille stealth-tekniikoille. Tämä tunnistuskapasiteetti yhdistettynä sen Block-35 Viper -standardiin modernisoitujen ja muun muassa AESA-tutkalla varustettujen F-16-koneiden tehostettuun suorituskykyyn antaa Taiwanin puolustukselle mahdollisuuden reagoida ja torjua kiinalaisia ​​tunkeutumisia.

Toisaalta tämä tekniikka ei yksinään muodosta suojakeinoa Kiinan saarelle tekemää hyökkäystä vastaan, jota varmasti edeltää massiivinen risteily- ja ballististen ohjusten hyökkäys, jonka tarkoituksena on tuhota puolustusinfrastruktuurit. Tästä syystä Taiwanin viranomaiset vaativat edelleen Washingtonin hyväksynnän saamista F-35B:n hankkimiseen, F-35:n lyhyen, pystysuoran nousun version, joka on käytössä merijalkaväen tai kuninkaallisen laivaston kanssa. Nämä koneet todellakin todennäköisesti vapautuisivat infrastruktuurista, kuten F-16:n ja Mirage 2000-5:n kannalta välttämättömistä laskeutumisradoista, jotka varustavat saaren ilmavoimat. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit