Yhdysvaltain senaatti keskittyy investoinnit tulevaisuuden teknologioihin

Yhdysvaltain asevoimien vuoden 2019 budjetin esittelyn yhteydessä senaatti järjesti jonkin verran uudelleen Trumpin hallinnon toivomien lisäbudjettien jakamista. Siten senaattorit vähensivät henkilöstön lisäyksiä tai lisälaitteiden hankintaa mahdollistaakseen erittäin merkittävää tutkimus- ja kehitysrahoitusta teknologian alallajotka säätelevät taistelukenttää tulevaisuudessa: hypersonic-aseet, tekoäly, suunnatun energian aseet, kvanttifysiikka, kyber ja avaruus.

Senaattorit katsoivat perustellusti, että Yhdysvaltain puolustus oli menettämässä teknologista etuaan Kiinan tai Venäjän kaltaisten maiden edessä, jotka ovat osoittaneet kykynsä näillä alueilla. 

Pelkästään talousarvion uudelleen suuntaaminen ei kuitenkaan todennäköisesti palauttaisi tasapainoa. Amerikan puolustusalan T&K-budjetti onkin jo 12 kertaa suurempi kuin Venäjän, joka kuitenkin onnistuu saamaan yliotteen hypersonic-aseissa ja ilmatorjuntapuolustuksessa, samalla kun se pysyy vedenalaisessa teknologiassa. , tilaa ja ilmaa amerikkalaisille. teknologioita. Huomatkaa lähempänä kotia, että Ranska, jonka T&K-budjetti on 15 kertaa pienempi kuin Yhdysvaltain puolustustutkimuksen, onnistuu pysymään teknologisessa yhteydessä ja toisinaan yllättämään liittolaisiamme.

Jos rahoitus on puolustustutkimukselle välttämätöntä, se ei ole tehokkuuden alfa ja omega, joka on määriteltävä akateemisen tutkimuksen, teollisen tutkimuksen sekä valvontaministeriön ja esikuntien toimintakehyksen tasapainossa. Yhdysvalloissa tämä tasapaino näyttää murtuneen, ja teollisuuden intressit ovat yliedustettuina toiminnallisten tarpeiden ja akateemisen tutkimuskapasiteetin kustannuksella.

Ranskassa päinvastoin rahoituksen puute osoittautuu rajoittavaksi tekijäksi, joka selittää lyhyesti hitaan keskeyttämisen. Tämä investointi on kuitenkin luultavasti kannattavin julkisten investointien kannalta, 2,5 miljardia euroa (alkuvaiheen tutkimukset + teolliset tutkimukset), jotka tuottavat 20 miljardin euron liikevaihtoa puolustusteollisuudelle vuosittain, on 10 miljardia euroa vientiä, 200.000 150 suoraa työpaikkaa 200.000–12 XNUMX epäsuoraa ja synnynnäistä työpaikkaa, mikä tuottaa vähintään XNUMX miljardia euroa välittömiä ja aiheutettuja verotuloja vuodessa. Ymmärrämme, miksi puolustusinnovaatiot olivat vuosikymmeniä maan taloudellisen toiminnan moottori...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit