Boreï-B SSBN -luokan peruuttaminen lisä Boreï-A:n hyväksi

Borei-luokan ballististen ohjusten sukellusveneiden luokka on tärkeä symboli Venäjän laivanrakennukselle ja koko Venäjän aseteollisuudelle. Se on todellakin ensimmäinen Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän strategisen opin edustaja. Ennen kuin ensimmäinen Borei-sukellusvene otettiin käyttöön vuonna 2013, Venäjän laivaston SSBN-laivasto koostui vain Delta III- ja Delta IV -sukellusveneistä sekä muutamasta. Typhoon, kaikki neuvostoajalta.

Viime vuonna kenraali Gerasimov ilmoitti aloittavansa suunnittelutyön Borei-B:ssä, Borei-A-luokan parannetussa versiossa, joka on itsessään Borei-luokan kehitys. Tämä viimeinen tutkimus peruutetaan ja korvataan 6 ylimääräistä Borei-A-sukellusvenettä, saavuttaa lopulta 11 Boreï-A:n ja 3 Boreïn laivaston.

Ilmoitus tulee myös Venäjän puolustusministeriön julkaissut videon laukaus 4 Boulava-ohjuksesta, ohjukset, jotka varustavat Borein ja joiden kehittämisessä oli lukuisia vaikeuksia. Jokaisella Boreilla on 16 mannertenvälistä ballistista ydinohjusta, joiden kantama on arvioitu yli 9000 3 kilometriä. Venäjän joukoilla on ydinpelote, joka koostuu kolmesta osasta:

- Siellä maakomponentti varustettu eri kantaman ballistisilla ohjuksilla, kuten RS-28 Sarmat ICBM tai lyhyen kantaman Iskander-ohjus

- Siellä laivaston komponentti perustuu sen 14 SSBN:ään mutta myös SSGN Oscar 2:een

- Siellä ilmakomponentti toimivat pitkän kantaman pommikoneet Tu-160, Tu-95 ja Tu-22M3 ja viime aikoina Mig-31, jotka on varustettu Kinzhal-ydinvoimalla toimivalla hypersonic-ohjuksella.

Venäjän viranomaisten viimeisimmät lausunnot paljastavat merkittäviä pyrkimyksiä ylläpitää johtavia strategisia voimia, jotka pystyvät vastustamaan tai jopa ylittämään amerikkalaiset joukot lukumäärältään ja tekniikaltaan. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit