Yhdysvallat voisi sijoittaa THAAD-akun Saksaan

Vaikka tietoja ei ole virallisesti vahvistettu, useat raportit näyttävät viittaavan siihen, että Yhdysvallat valmistautuu siihen sijoittaa THAAD-ballistisen ohjuspuolustuspatterin Ramsteinin tukikohtaan, virallisesti torjuakseen Iranin Shahab-3 ballististen ohjusten uhkaa.

Tämä päätös tulee kuitenkin, koska Venäjä näyttää sijoitteleneen pysyvästi SS-26 Iskander -ohjuksia Kaliningradin erillisalueelle, Liettuan pääministeri tuomitsi virallisesti tämän vuoden alussa. THAAD on tarkoitettu sieppaamaan keskipitkän kantaman ballistisia ohjuksia, joiden kantama on enintään 1500 XNUMX kilometriä ohjailu- ja huijausominaisuuksilla, kuten Iskanderin tapauksessa. 

Tämä ilmoitus ei todennäköisesti vähennä jännitteitä Itä-Euroopassa, varsinkin kun se tulee viikko sen jälkeen, kun Puola ehdotti Yhdysvalloille pysyvästi panssaridivisioonan sijoittamista alueelleen Puolan rahoituksella enintään 2 miljardilla eurolla.

Ennen kaikkea se osoittaa, että kun on kyse vakavasta, niin sanotusta voimakkaasta uhasta, eurooppalaisilla ei ole nykyään muuta vaihtoehtoa kuin vedota Yhdysvaltoihin. Kuten olen jo sanonut, tässä todellinen este on sellaisen eurooppalaisen puolustusaloitteen luomisessa, joka ylittää symbolin puitteet, ja niin kauan kuin yksi tai useampi Euroopan maa ei ole perustanut sotilaallisia joukkoja, jotka pystyvät vastaamaan Tämäntyyppinen uhka, amerikkalaisten kaikkialla läsnäolo on väistämätöntä Euroopassa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit