S-400, Venäjän viennin tähti

Venäläinen S-400-ilmatorjuntajärjestelmä kiinnittää enemmän kuin mikään muu asejärjestelmä monien asiantuntijoiden ja potentiaalisten asiakkaiden huomion. Turkin tapauksen lisäksi, jonka valinta S-400:sta perustuu yhtä paljon teknologiseen tarpeeseen kuin poliittiseen laskelmaan, Venäjän järjestelmä on vakuuttanut Kiinan ja Intian, ja jopa Saudi-Arabia näyttää olevan siitä kiinnostunut. On myös huomionarvoista, että Venäjän kaksi "suurta liittolaista" Lähi-idässä, Syyria ja Iran, eivät ole saaneet lupaa hankkia Venäjän järjestelmää, mikä on todiste siitä, että Venäjä käyttää tätä järjestelmää osana globaalia strategiaa hallitun konfliktinhallinnan hallinnassa. .

Kuten artikkelissa huomautetaan, S-400-järjestelmän suorituskyky on usein herättänyt fantasialukemista monilta kirjoittajilta. Järjestelmä on epäilemättä erittäin tehokas, ja se on sitäkin enemmän, koska se on osa Venäjän monikerroksista puolustusstrategiaa, joka perustuu S-400:aan pitkällä ja keskipitkällä kantamalla, ja S-300 korvataan pian S:llä. -500 ohjussuojauksen osalta, BUK keskipitkän kantaman kohteille, sitten TOR- ja Pantsir-järjestelmät lyhyellä ja erittäin lyhyellä kantamalla.

Mutta sen suorituskyky ja hinta tekevät siitä tarpeeksi houkuttelevan, jotta Turkki, Intia ja Kiina ovat valmiita uhmaamaan mahdollisia Yhdysvaltain pakotteita hankkiakseen sen. 

On huomattava, että S-400, joka on suunniteltu modulaariseksi järjestelmäksi, joka toimii yhdessä erilaisten havaintolähteiden ja erityyppisten ohjusten kanssa, integroi jo UHF-kaistatutkat, jotka pystyvät havaitsemaan salaperäisiä lentokoneita, kuten F-35 tai F-22. Tarpeeksi kyseenalaistaa varmuudet tämän tekniikan oletetusta hyödystä tulevaisuudessa.

Saat lisätietoja aiheesta lukemalla ranskankielisen tiedoston RedSamovar.com -sivusto (6 min)

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit