Thales Crotale NG saa menestyksekkäästi päätökseen testikampanjansa Suomessa

Ranskan joukot ovat käyttäneet laajasti Thomson CSF Crotale -järjestelmää, josta myöhemmin tuli Thales, 80-luvulta lähtien, mikä on turvannut ilmavoimien tukikohtien ja Ranskan laivaston T70-fregattien tukikohdan. Järjestelmää vietiin myös laajasti, erityisesti Saudi-Arabiaan.

Kuitenkin Mistral-, Aster- ja Mica VL -järjestelmien saapumisen myötä Crotale menetti vähitellen vetovoimansa ranskalaisten esikuntien keskuudessa. Thales kuitenkin jatkoi järjestelmän parantamista Crotale NG:llä ja VT1-ohjuksella. Crotale NG pystyy sieppaamaan lentokoneita, helikoptereita, ohjuksia ja jopa tykistökuoreja, ja se on täysin tehokas SHORAD (lyhyen kantaman ilmapuolustus) -järjestelmä.

Se on tässä yhteydessä Suomen asevoimat suorittivat äskettäin koekampanjanheidän Crotale-järjestelmiensä modernisoinnista Crotale NG -standardiin integroimalla VT1-ohjus ja CATHERINE XP -lämpökamera. Heidän mukaansa saadut tulokset ovat täysin tyydyttäviä, odotusten ja tarpeiden mukaisia.

MICA VL:tä pienempi ja kevyempi sekä sähkö-optiseen ohjausjärjestelmään perustuva Crotale NG -järjestelmä tarjoaa vaihtoehdon kasvaville koneistettujen yksiköiden, mutta myös laivaston yksiköiden läheisen ilmatorjuntatarpeen, VT1:llä on merkittävä ominaisuus: se on nelipakkainen (on mahdollista sijoittaa 4 ohjusta kohti lyhyttä 350 cm:n pystysuoraa laukaisusolua, kun taas sinne voidaan sijoittaa vain yksi MICA VL.

Crotale NG:n toimintasäde on 15 km, katto 9000 3,5 m, nopeus XNUMX mach, sekoitettu tutka/sähköoptinen ohjaus ja pienemmät mitat. Ranskan joukot ja tietysti ulkomaiset joukot, kunhan Ranska päättää varustautua niillä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit