Armed Robots, suuri trendi EuroSatory-näyttelyssä

- Mainonta -

Jos tästä EuroSatory 2018 -näyttelystä pitäisi ottaa pois vain yksi trendi, se olisi aseistettujen robottien voimakas saapuminen sekä osastolle että puolustusvoimien varustesuunnitelmiin.

Kaukana tappajaroboteista käytävästä keskustelusta, sillä esitellyt robotit ovat suurimmaksi osaksi operaattorin ohjaamia, näiden aseistettujen, maanpäällisten tai ilmaisten droonien toiminnalliset edut avaavat taktisia kehityskulkuja, joita kukaan esikunta ei halua eikä voi jättää huomiotta. .

Jälleen kerran, ja tästä on tulossa tapana viime aikoina, tätä teknologiaa ei hallitse länsimainen teollisuus, vaan Venäjän puolustusteollisuus, joka on jo käyttänyt näitä robotteja toiminnassa Syyriassa ja ehkä jopa Donbassissa. Mutta toisin kuin hypersonic-aseet, länsimainen teollisuus, erityisesti eurooppalainen, pystyi reagoimaan nopeasti, ja EuroSatory-näyttelyn ehdotukset ja mielenosoittajat ovat todiste tästä.

- Mainonta -

Näistä roboteista erottuu MBDA:n IMPACT drone : Milrem Roboticsin THeMis-maadroniin perustuva robotti kantaa kahta uusimman sukupolven MMP-panssarintorjuntaohjusta, jotka ovat juuri osoittaneet odotuksia parempia suorituskykyä armeijan testikampanjan aikana. Erittäin alhaisella lämpötunnisteella IMPACT on valtava vastustaja vastustaville tankeille ja panssaroille, samalla kun se antaa jalkaväen pysyä vasteen kantaman ulkopuolella. 

Emme kuitenkaan voi sivuuttaa tiettyjä näiden robottijärjestelmien seurauksia, olivatpa ne sitten hyökkääviä tai puolustavia, mikä saattaa edistää ajatusta sodasta ilman riskejä ja ilman tappioita. Historia kuitenkin osoittaa, ettei mikään asejärjestelmä ole koskaan saavuttanut tätä tavoitetta ja että seuraukset olivat joskus dramaattisia, olipa kyseessä raskaan tykistön saapuminen ensimmäisen maailmansodan aikana tai toisen maailmansodan aikana raskaat pommikoneet, amerikkalaiset hävittäjäpommittajat Vietnamissa jne.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit