Mitä tiedämme seuraavasta venäläisestä strategisesta pommikoneesta PAK DA?

Se nyt näyttää varmalta tuleva venäläinen strateginen pommikone, jonka PAK DA -ohjelma tunnistaa, tulee olemaan lentävän siiven muotoinen, kuten B2 Spirit ja tuleva amerikkalainen B21 Ranger, sekä mitä todennäköisimmin tuleva kiinalainen strateginen pommikone.

Laite on tarkoitettu tunkeutumaan voimakkaasti suojattuihin tiloihin suuren autonomian ja edistyneen varkain ansiosta, ja se käyttää erilaisia ​​risteilyohjuksia ja hypersonic-ohjuksia, mukaan lukien Kinjhal, joka on jo käytössä Mig31:llä, sekä ilmasta ilmaan -itsepuolustusohjuksia.

Pommikone lainaa monia elementtejä Tu-160M:stä, Neuvostoliiton pommikoneen modernisoidusta versiosta, mukaan lukien asealue ja moottorit.

Suorituskyvyn suhteen PAK DA tulee olemaan korkean äänenvoimakkuuden tason laite, jonka kantama on 15.000 9.000 km, mikä antaa sille 12.000 XNUMX - XNUMX XNUMX km kantomatkan ohjuksilla ilman tankkausta (mikä on ilmeisesti mahdollista).

Siinä on laaja valikoima tunnistus- ja vastatoimia, ja siinä on vähintään 5 AESA-tutkaa. Lopuksi aseistuksen puolella se pystyy kuljettamaan venäläisiä pitkän kantaman risteilyohjuksia Kh-101 ja Kh-55 ja niiden modernisoituja versioita sekä Kinjhal-lentokoneen ballistista ohjusta sekä uutta hypersonic-ohjusta kantomatkalla. 1500 km, jonka pitäisi tulla käyttöön tulevina vuosina.

Kone korvaa aluksi Venäjän joukkojen käytössä olevat Tu-95 ja Tu-22M, ja se kehittyy Tu-160M:n ja Tu160M2:n rinnalla arviolta 120 lentokoneen laivastoksi, mukaan lukien 60 PAK DA:ta.

Kuten näemme, Venäjä ei näytä olevan valmis luopumaan sotilaallisesta voimastaan ​​ja globaalista potentiaalistaan ​​huolimatta joidenkin sanoista, jotka ovat hieman liian nopeita luopumaan maasta "aluevaltaiseksi".

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit