Yhdysvaltain laivasto ei pysty seuraamaan Kiinan laivaston kehitystä

Tämä on Yhdysvaltain merivoimien viranomaisten myöntämä impotenssi, joka pyrkii siihen pidentää Ticonderoga-risteilijöidensä käyttöikääja sen ensimmäiset Burke-hävittäjät, jotta Kiinan laivastoteollisuuden elinvoimaisuus ei jää jälkeen.

Vaikka presidentti Trump on ilmoittanut haluavansa pienentää Yhdysvaltain laivaston kokoa 355 alukseen verrattuna nykyiseen 280 alukseen, teollinen todellisuus näyttää tuovan Yhdysvaltain viranomaiset takaisin realistisempaan näkemykseen. Siten laivaston sihteerin oli myönnettävä, että tavoite 355 ei todennäköisesti saavuteta ennen vuotta 2052. Samaan aikaan Yhdysvaltain laivasto pyrkii pidentämään risteilijöidensä ja hävittäjiensä käyttöikää, mikä johtaa joidenkin yli 50 vuoteen. . 

Nämä ovat seurausta 30 vuoden teknis-teollisista virheistä, joita Yhdysvaltain laivastoteollisuus on käyttänyt todellisia omaisuuksia liian kunnianhimoisiin hankkeisiin keskittymättä perustansa vahvistamiseen. Itse asiassa sen jälkeen, kun on keskeytettävä meriohjelmat Wolf (3 alusta), Zumwalt (3 alusta) ja LCS (17 korvettia), Yhdysvaltain laivasto joutuu ilman ratkaisua ottamaan haltuunsa sen 24 risteilijältä, jotka saavuttavat matkansa loppuun, ja on pakko jatkaa Burken rakentamista. kun taas tämän luokan ensimmäiset esimerkit otettiin käyttöön 40 vuotta sitten.

Saadakseen kiinni Kiinan laivastoteollisuuteen, joka tuottaa 2–4 ​​uutta hävittäjää vuodessa, yhtä monta fregattia ja 5–6 korvettia, vain pintataistelijoiden yksiköt mainitakseni, Yhdysvaltain laivaston oli käynnistettävä kiireesti FFG(X)-ohjelma. kehotetaan erityisesti Euroopan teollisuudenaloja tarjoamaan nopeita ja taloudellisia ratkaisuja sen sukellusveneiden vastaisen voiman ja saattokyvyn vahvistamiseksi.

Yhdysvaltain laivaston nykytilanne ei kuitenkaan ole yksittäinen ilmiö, vaan seuraus Yhdysvaltojen 40 vuoden ajan harjoittamasta valitettavasta teollisuuspolitiikasta. Joten tilanne on sama panssaroitujen ajoneuvojen ja panssarivaunujen sekä tietysti hävittäjien osalta. Jos USA:n ilmavoimat ryntäsivät hinnastaan ​​huolimatta F-35-ohjelman, se luistaa ilmailuteollisuutta vuosikymmeniksi, sillä se on kerännyt aivan liian suuria luottoja ja estää minkään muun ohjelman syntymisen.

Samaan aikaan Kiinassa on päinvastainen dynamiikka: 2–3 uutta metsästysohjelmaa 10 vuoden välein. Sarjat ovat varmasti rajoitetumpia, mutta laitteet mahdollistavat jatkuvan ja hallitun teknologisen kehityksen kehityksen, jolloin voidaan välttää liian kalliit umpikujat. Tulevina vuosina Kiina esittelee uuden kantoaaltopohjaisen stealth-hävittäjän, luultavasti FC-31 Gyrfalconista, sekä uuden stealth-hyökkäyskoneen, joka on tarkoitettu korvaamaan JH-7. Noin kymmenen vuoden kuluttua pitäisi ilmestyä J-10-kevythävittäjän korvaaja, joka integroi kaikki J-20:lle ja kahdelle muulle edellä mainitulle stealth-lentokoneelle kehitetyt tekniikat, jotta Kiinasta tulee taloudellinen ja tehokas. Tämä oli F-35:n alkuperäinen tavoite. 

On selvää, että Kiina on saavuttanut sen, ei Yhdysvallat.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit