Venäjä haluaa aloittaa helikopteritukialuksen rakentamisen vuonna 2021

Kun toinen venäläinen Ivan Green -luokan hyökkäysalus aloittaa merikokeilunsa, palaute tästä uudesta venäläisestä maihinnousuvenekuljetuksesta, joka on tarkoitettu Venäjän laivastoteollisuuden vastaukseksi sopimuksen purkamiseen, ranskalaiset BPC:t ovat varsin huonoja, erityisesti merenkulun suhteen. rakennuksen ominaisuudet.

Siksi Venäjän laivasto on suunnitellut kahden uuden LHD-tyyppisen rakennuksen valmistus (Landing Helicopter Dockille, helikopteritukialus), joka on johdettu Krylov-suunnittelutoimistojen Priboy-konseptista vuosien 2018–2027 kymmenen vuoden laitesuunnitelman aikana.

Ilmeisesti kaksi vuotta sitten esitellyn Priboy-konseptin innoittamana uusi rakennus on kuitenkin pienempi, ja sen vetoisuus on 14.000 24.000 tonnia suunnitellun XNUMX XNUMX tonnin sijaan.

Venäjällä on lukuisia merirannikkoalueita, jotka hyötyisivät tällaisista aluksista: Pohjanmeri ja Atlantin valtameri, Itämeri, Mustameri ja Välimeri, Tyynimeri. Tällaiset alukset lisäisivät erittäin merkittävästi Venäjän joukkojen ja sen suurten laivastoyksiköiden taktisia vaihtoehtoja. Tällaisten alusten käyttöönottoa ei kuitenkaan voida suunnitella ilman merkittävää ilma- ja sukellusvenesuojaa, eikä Venäjän avomeren laivasto pysty ottamaan käyttöön tarvittavia aluksia ennen vuosia 2024/2025 ja kahdeksan Super Gorshov -raskasfregatin saapumista, 8 Kirovin ja 2 Slavan modernisointi ja ehkä ensimmäisten Liderien saapuminen.

Siihen asti venäläisten joukkojen laivaston liikkuvuuskyvyt jäävät rajallisiksi ja rajoittuvat ensisijaisesti suljetuille merille, kuten Itämerelle, Mustallemerelle ja mahdollisesti Välimerelle.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit