Ohjatut ohjukset ja älypommit, Venäjän palaute Syyriasta

V.Putin on valtaantulonsa jälkeen vuonna 1999 toteuttanut laajan ohjelman, jonka tarkoituksena on palauttaa Venäjän asevoimille muoto, varusteet ja toimintakyky, jonka avulla Venäjä voi saada takaisin asemansa kansojen konsertin kärjessä.

Neuvostoliiton romahtamisen ja Jeltsinin vuosien jälkeen Venäjän asevoimat, kuten maan puolustusteollisuus, olivat pitkälle edenneessä rappeutumistilassa: palkat maksamattomat, kalusto jäivät täytäntöön, käyttämättömät asesopimukset toteutettiin. Venäjän armeijat ja puolustusyhtiöt olivat tuolloin maan tavoin kaikenlaisen ihmiskaupan saalista ja korruption vaivanneita.

Ensimmäinen Tšetšenian sota, vuonna 94, paljastaa Naton joukkoja vastaan ​​vuosikymmeniä vastanneen sotilaallisen työkalun romahtamisen. Symbolisesti V.Putinin ensimmäinen julkinen toimenpide, kun Jeltsin nimitti hänet pääministeriksi, oli viettää lännessä joulua vastaava uusi vuosi Venäjän armeijan kanssa.

Presidentiksi tullessaan V.Putin sitoutui rakentamaan yhdessä Venäjän armeijat ja Venäjän puolustusteollisuutta menestyksekkäästi, sillä vajaan 20 vuoden kuluttua Venäjän joukot ovat jälleen kerran nähty Nato-maissa enemmän kuin vakavana uhkana.

Sen lisäksi, että puolustusministeriössä ja Venäjän kenraalissa on lisätty lainoja ja uudelleenorganisoitunut, apparatshikit korvataan nuorilla, innovatiivisilla ja uskollisilla kenraaleilla ja amiraaleilla, kuten kuuluisa länsimaisten tuntema kenraali Gerazimov, Venäjän puolustusvälineen jälleenrakentaminen perustuu 2 elementtiä:

  • Kymmenen vuoden laitesuunnitelmat, Venäjällä nimeltä GPV, jotka ohjaavat puolustusohjelmia ja Venäjän puolustusteollisuuden nousua 10 vuoden ajanjaksolla, samalla kun valmistaudutaan seuraaviin 10 vuoteen. Näin ollen venäläisillä armeijalla ja teollisuusmiehillä on 20 vuoden näkyvyys mitoittaa ja organisoida toimintaansa ja investointejaan. 
  • Alueellisten konfliktien käyttö kokeilu- ja palautealueena oppeille, laitteille ja miehille.

Itse asiassa Venäjän asevoimat ovat kokeneet peräti neljä suurta konfliktia vuoden 4 jälkeen:

  • Toinen Tšetšenian sota, vuosina 1999–2000, oli pohjimmiltaan työkalu, jonka tarkoituksena oli herättää venäläiset uuteen ylpeyteen
  • Georgian sota, vuonna 2008, Venäjän armeijat sijoittivat panssaroidun armeijajoukon eliminoimaan Georgian armeijan, joka oli lännen varustanut ja kouluttanut, mutta liian vaatimaton vastustaakseen Venäjän joukkoja. 
  • Krimin liittäminen ja Donbassin sota mahdollistivat ja mahdollistavat edelleen epäsymmetristen sotadoktriinien kokeilun, mutta myös uuden raskaan kaluston, ilmatorjunta- ja radiosodankäynnin kokeilun.
  • Ja lopuksi Syyrian sota, joka toimi kokeilualueena lukuisille uusille järjestelmille sekä koulutus- ja karkaisuleireinä suurimmalle osalle venäläissotilaita.

Jokainen konflikti sisälsi myös runsaasti opetuksia ja aiheutti perusteellisia muutoksia varusteissa ja opin kehityksessä. Siten Tšetšeniassa venäläiset panssaroidut joukot osoittivat suurta haavoittuvuuttaan kaupunkitaisteluissa, erityisesti alhaisen asetason vuoksi. Georgiassa hyökkäyskoneet ja helikopterit olivat erityisen alttiina. Syyriassa ja Donbassissa tarkkuusammusten puute heikensi tehokkuutta ja aiheutti erittäin merkittäviä sivuvaurioita, mikä on tärkeä parametri tiedotusvälineiden vetämissä sodissa.

Ja itse asiassa ohjelmat, joiden tarkoituksena on varustaa ilmavoimat älypommeilla ja ohjatuilla ohjuksilla, ovat lisääntyneet viime vuosina. Heidän joukossa, 9A-7759 GROM -ohjelmaSe on tarkoitettu varustamaan lähes kaikki Venäjän ilmavoimien ja laivaston ilmailun hyökkäys- ja monikäyttökoneet.

Kuten usein tapahtuu, venäläiset tavoittelivat tehokkuutta: pyrkimättä kehittämään täysin uutta järjestelmää, he halusivat kehittää olemassa olevaa järjestelmää, tässä tapauksessa Kh38-ohjusta, laajentaakseen sen suorituskykyä samalla kun kustannukset hallitsivat. Ja kuten usein tapahtuu, Venäjän teollisuus ei ole tuottanut vain yhtä laitetta, vaan laiteperheen, joka ulottuu liukupommeista ja ohjatuista ohjuksista, joissa on useita etsijiä ja jotka tarjoavat sotilaspanoksia, kantamaa ja vaihtelevaa tarkkuutta.

Siitä huolimatta Venäjän puolustussuunnittelu on esimerkillistä, kuten Kiinankin, ja sen pitäisi herättää pohdiskelua länsimaissa yhdistämällä pitkän aikavälin visio ja sitoumukset operatiiviseen joustavuuteen ja todistetusti toimivaan konseptiin, jotta rajoitetuista resursseista huolimatta voidaan säilyttää erittäin merkittävä asema. sotilaallista kapasiteettia.

Tämä on yksi syistä, joka selittää sen, että vaikka Venäjällä on nykyään puolustusbudjetti, joka on 4 kertaa pienempi kuin Euroopan maiden budjetti, Venäjällä on sellaiset sotilaalliset voimat, että Euroopan on asetettava itsensä Yhdysvaltojen suojelukseen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit