Kiina laukaisee samanaikaisesti kaksi raskasta Type2-hävittäjää

Type055-luokka edustaa Kiinan laivaston vahvan komponentin tulevaisuutta korkean intensiteetin pintasodankäynnin alalla. Nämä 13.000 124 tonnia painavat alukset, jotka kuljettavat vähintään 110 VLS:ää, mukaan lukien 055 pitkää VLS:ää, ovat Kiinan vaikuttavimpia pintataistelijoita ja parhaiten aseistettuja. Jopa uusimpia amerikkalaisia ​​A.Burke-hävittäjiä tai japanilaisia ​​Kongo- ja Atago-hävittäjiä vastaan ​​Type 2 -koneet näyttävät merijättiläisiltä, ​​jotka antavat periksi vain Venäjän laivaston XNUMX Kirov-luokan risteilijää.

Tällä hetkellä rakenteilla on viisi tyyppi 5 -hävittäjää. Ensimmäinen lanseerattiin lähes vuosi sitten tähän päivään, toinen keväällä, ja kolmas ja neljäs yksikkö laukaistiin samanaikaisesti 3. kesäkuuta. Kaksi viimeistä yksikköä käynnistetään ensi vuoden lopussa. 

Jos tänään on virallisesti tilattu vain 6 Type 055:tä, on enemmän kuin todennäköistä, että jatkossa tulee lisää tilauksia. Korkean sähköntuotannon omaavan Type 055:n on todennäköistä, että seuraavat yksiköt varustetaan Rail Gun -tyyppisillä tykillä, ja ne on otettava käyttöön vuoteen 2025 mennessä. On hyödyllistä muistaa, että yhdessä Type 055:n kanssa kiinalaiset telakat tuottaa Type 052D ilmatorjuntahävittäjiä, joiden paino on 7500 64 tonnia ja 054 pitkää VLS:tä, tyypin 056A fregatteja (todennäköinen uuden luokan ilmestyminen pian) ja tyypin XNUMXA korvetteja. Kiinan laivastodoktriinissa, joka tällä hetkellä keskittyy pääasiassa Kiinan strategisten vyöhykkeiden suojelemiseen Kiinan merellä, Silkkitien varrella ja tietysti Taiwanin ympärillä, nämä matalavetoiset, mutta hyvin aseistetut laivastoyksiköt mahdollistavat erittäin merkittävästi vahvistaa käytettävissä olevaa tulivoimaa ja moninkertaistaa läsnäolo- ja tukipisteitä, jotta amerikkalaiset lentotukialukset työnnetään mahdollisimman kauas ja siten rajoitetaan niiden toimintakykyä.

Kuudessa kuukaudessa kiinalaiset telakat laskevat vesille 6 pinta-alusta (mukaan lukien 14 Type 3 -hävittäjää) yhteensä lähes 055 100.000 tonnilla, ¼ kansallisen laivaston kokonaisvetoisuudesta. 

Pinnalaivasto saa kuitenkin vain puolet Kiinan laivaston vahvistamiseen osoitetuista hyvityksistä, arviolta 106 miljardia dollaria vuosina 2018 ja 2023, ja toinen puoli on omistettu sukellusvenelaivastolle. Tiedot PLA:lle tarkoitettujen sukellusveneiden laukaisuista ovat hyvin hajanaisia, mutta Kiinan laivastolla arvioidaan olevan vuoteen 2025 mennessä 25-30 ydinsukellusvenettä (verrattuna 14:een tänä päivänä, 4 vuonna 2000), 75 tavanomaista hyökkäyssukellusvenettä (verrattuna). 57 tänään, 38 vuonna 2008) ja 12 SSBN-numeroa (verrattuna nykyiseen 8:aan, 1 vuonna 2000).

Ranskan laivasto ei todellakaan pysty vaikuttamaan tällä alueella valvontafregatilla tai PHM:llä, eikä se voi vastustaa Kiinan väitteitä Tyynellämerellä, Intian valtamerellä ja pian Persianlahdella ja Afrikan rannikoilla. 

Kiinan ja Venäjän välisessä konfliktissa Yhdysvaltain laivasto ja erittäin merkittävä osa sen ilmavoimista on käytettävä rajoittamaan Kiinan laivastovoimaa. Mitä jää näissä olosuhteissa vastustamaan venäläisiä sukellusveneitä ja kaukopommittajia, jotka pyrkivät estämään Naton joukkojen vahvistamista?

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit