FC-31 GyrFalcon varustaa kiinalaiset lentotukialukset

Tieto oli kiertänyt jo useita kuukausia, nyt se näyttää vahvistuneen. Hiljainen lentokone Kiinan merivoimien ilmailu valitsi FC-31:nvarkain kantaja-pohjaisena hävittäjänä. J-20:tä kevyemmän FC-31:n lentoonlähtöpaino on 25 tonnia, kuten Rafale Ranskan kieli. Sen ulkonäkö muistuttaa F-35:tä, mutta sen kaksimoottorinen kokoonpano näyttää olevan tärkeä etu laivahävittäjälle.

Lentokoneesta on nykyään saatavilla vain vähän tietoa, varsinkin kun prototyyppeihin on tehty merkittäviä muutoksia vuoden 2013 ensimmäisen lennon jälkeen. Mutta koneen kokonaiskokoonpano, sen massa ja J-15:n ja J-15D:n läsnäolo parhaillaan käytössä Kiinan merivoimien ilmailuyksiköt viittaavat siihen, että lentokone on omistettu hyökkäystehtäviin, kun taas ilmataistelutehtävät säilyvät J-15:n erikoisuutena.

Lisäksi emme saa laiminlyödä Kiinan teollisuuden peräti 7 taisteludroneprojektin samanaikaista kehittämistä, joista vähintään 2 on tarkoitus käynnistää lentotukialuksilla. FC-31, jonka nimeksi tulee J-XX (J-21?), kun se astuu palvelukseen PLA:ssa, on siksi todennäköisesti erikoistunut hyökkäystehtäviin vuorovaikutuksessa/hallinnassa aluksella olevien UCAV-laitteiden kanssa, jotta vihollisen vastarintaa voidaan eliminoida. -lentokoneiden puolustukset ja tutkat.

Tämän ilmoituksen myötä Kiinan ilmailuteollisuus jatkaa yhden uuden lentokoneen vauhtia viiden vuoden välein. Seuraava lentokone, joka julkistetaan 5–2 vuoden sisällä, tulee epäilemättä korvaamaan JH-3:n, Kiinan ilmavoimien hyökkäyslentokoneen, joka on saanut inspiraationsa Su-7:stä (itse inspiroitunut F-24:stä. , joka on tästä lähtien ensimmäinen ns. 111. sukupolven hyökkäyslentokone, näyttää olevan erittäin innovatiivinen kokoonpano, jonka yläpinnalla on ilmanottoaukot erikoiskohteissa liikkuvien välinpitämättömyyden mukaan. Kiinan osalta se vaatisi huomattavan psykologisen johtaa vastustajiaan kolmella 5. sukupolven lentokoneella samanaikaisesti tuotannossa, jossa Yhdysvalloilla ja Venäjällä on vain yksi ja Euroopalla ei yhtään.

Vuoteen 2025 mennessä se on todennäköisesti J-10:n seuraaja, joka saapuu, vaikka asiasta ei ole tällä hetkellä saatavilla julkista tietoa. Vaikka J-10:n päätehtävä oli varmistaa PLA:n nopea tehon nousu, sen seuraajalla on varmasti merkittäviä vientitavoitteita.

Joka tapauksessa stealth-hävittäjällä varustettu, kaksimoottorinen, raskas hävittäjäpommikone ja sen elektroninen sodankäyntiversio sekä yksi tai kaksi taisteludronea, kiinalaisella lentokoneryhmällä ei ole vuoteen 2025 mennessä mitään. kateuttaa amerikkalaista, brittiläistä tai ranskalaista GAE:tä.

Su-57:n tullessa käyttöön vuonna 2019 on käymässä selväksi, että FCAS-projektin aikataulu on liian pitkä, ja käyttöönotto on suunniteltu vuodelle 2040. Typhoon et Rafale Ennen tätä päivämäärää ei olisi paljon järkeä, "5. sukupolven" ominaisuuksista hyötyvän yksimoottorisen lentokoneen kehittäminen mahdollistaisi teollisen ja sotilaallisen tyhjiön täyttämisen vuosina 2025–2040.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit