Mitä Azovinmerellä tapahtuu?


Tiedot jäivät suhteellisen huomaamatta: Venäjän laivasto sijoitti 6 ohjuskorvettia Kaspianmeren laivastosta Mustanmeren laivastoon, mikä vahvistaa merkittävästi olemassa olevaa tulikapasiteettia ja erityisesti kykyä laukaista Kalibr-ohjuksia.

Tämä operaatio on osa yhteenottojen jatkumista Donbassissa tavallisten Ukrainan joukkojen ja Venäjä-mielisten kapinallisjoukkojen välillä sekä operaatioiden tehostamista Azovinmerellä.

Nämä tekijät herättävät pelkoa amfibiooperaatiosta, jonka tarkoituksena on valloittaa Ukrainan rannikko Donbassin ja Krimin välillä alueellisen jatkuvuuden luomiseksi. Koska Kaakkois-Ukraina on osittain venäjänkielinen, Venäjän joukot voivat luottaa tähän väestöön vihamielisten kansanreaktioiden hillitsemiseksi, kuten tapahtui Abhasiassa. Lisäksi aikataulu on suotuisa Moskovalle, jossa on D. Trumpin hyökkäysten heikentämä Nato, myös nationalismin nousu ja avoimesti Venäjää suosivien hallitusten synty heikentämä EU sekä avoimen kriisin partaalla oleva Turkki Washingtonin kanssa F-35:n yli. Eivätkä Yhdysvaltojen Ukrainan joukoille toimittamat useat kymmenet Javelinit pystyisi vastustamaan Venäjän joukkoja tällä rintamalla, joita on myös viime kuukausina erittäin pitkälti vahvistettu uusilla ja modernisoiduilla kalustoilla, kuten T72B3M. .

Voimme myös kyseenalaistaa tällaisen operaation laajuuden, koska Ukrainan joukkojen (todennäköisen) romahtamisen yhteydessä houkutus tunkeutua Dneprin rannoille tai jopa Moldovaan on varmasti tärkeä kaupungin kanssa. kuten Odessa, joka edustaa suurta satamaa ja strategista teollisuusaluetta laivanrakennukselle. 

Lopuksi, emme voi sivuuttaa sitä, että Venäjä suosii sotilaallisia operaatioita loppukesällä hyödyntääkseen talven jäätynyttä rintamaa ja voimakasta neuvotteluargumenttia, kaasua.

Koska objektiivisia tietoja ei ole saatavilla maajoukkojen vahvistamisesta Ukrainan rajalla, tämä on vain huolestuttava olosuhteiden yhdistelmä. Mutta jos tämä vahvistuminen tapahtuu, on vahva pelko siitä, että vakava konflikti tulee jälleen kerran Euroopan avuksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit