Venäläinen pitkän kantaman taisteludrone alkaa testata pian

Jos jollakin alueella Venäjän puolustusteollisuus on lievästi sanottuna hillitty, se on sen ilmataisteludroneiden tai UCAV for Unmanned Combat Air Vehicle -kehitys. Tällä hetkellä tunnetaan kaksi hanketta:

  • 5 tonnin Sokol/Tranzas aseistettu tiedustelu-UCAV-projekti
  • 20 tonnin Sukhoi Okhotnik (hävittäjä) -projekti

Juuri tämä viimeinen projekti kiinnostaa meitä tänään, sillä valmistaja Suckhoi ilmoittaa, että prototyyppi pystyy aloittaa lentokokeet vuoden loppuun mennessä

Tästä projektista tiedetään hyvin vähän, paitsi että se on 20 tonnia painava varkain taisteludrone ja että se on tarkoitettu yhteistyöhön Su-57:n kanssa. Voimanlähteenä Saturn Al31F -moottori, joka on varustettu Su-27:llä ja Su-30:llä, se saavuttaisi suuren, 1000 km/h:n aliääninopeuden ja vaikuttavan 6000 km:n kantaman.

Tällä ilmoituksella Venäjä osoittaa, että se aikoo pysyä kilpailussa kohdatessaan amerikkalaisia ​​ja erityisesti kiinalaisia ​​hankkeita, joista viimeksi mainitut kehittävät nyt peräti 7 salattua UCAV-ohjelmaa rinnakkain.

Tämä osoittaa myös, että jos Euroopalla ja Ranskalla oli etumatka alalla Neuron-mielenosoittimella, tämä hiipuu nopeasti, jos FCAS-hanke, alun perin ranskalais-brittilainen ja jonka suunniteltiin olevan käytössä vuonna 2030, integroidaan ranskalais-saksalaiseen FCAS:iin. hanke, jonka käyttöönottopäivä on siirretty vuoteen 2040.

Jos näin on, Eurooppa on vaarassa toistaa skenaarion MIES-drooneista, kuten monet muutkin kohteet, tai polttaa meidät aluksi hyvissä ajoin, mutta joutuu alentamaan luokitusta vakaumuksen puutteen vuoksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit