Maailmanlaajuiset jännitteet herättävät huolta mineraalitoimituksista

Yhdysvallat on täysin riippuvainen 17 harvinaisen maametallin muodostavan mineraalin tuonnista, ja ne ovat välttämättömiä monien korkean teknologian komponenttien suunnittelussa ja siten aseteollisuudelle. Kuitenkin Kiina omistaa tällä hetkellä 95 prosenttia näiden metallien tuotannosta. 

Kun jännitteet lisääntyvät Kiinan ja Yhdysvaltojen välisen kauppasodan taustalla, monet asiantuntijat ovat huolissaan tämän riippuvuuden seurauksistaja kehottavat Yhdysvaltoja järjestämään uudelleen toimitusketjunsa näiden enemmän kuin arvokkaiden mineraalien osalta. Sillä itse asiassa, jos tilanne kiihtyisi kahden suurvallan välillä, Kiinalla saattaa hyvinkin olla kiusaus keskeyttää toimitukset Yhdysvaltoihin, varsinkin kun se itse voi luottaa Venäjän toimittaneen hiilivedyt ja maataloustuotteet, joita siltä puuttuu.

Tilanne ei ole parempi Euroopan maiden kannalta, sillä ne ovat yhtä riippuvaisia ​​kuin amerikkalaiset tällä alueella. Jos Euroopalla ei ole välitöntä syytä harkita vastakkainasettelua hyvin kaukaisen Kiinan kanssa, emme voi sulkea pois skenaariota länttä ja Kiinan ja Venäjän liittoa vastustavasta kaksijakoisuudesta, jolla on yhtä ongelmallisia seurauksia. 

Siksi on välttämätöntä, että Yhdysvallat ja Eurooppa toteuttavat ratkaisuja, joilla vähennetään tai jopa poistetaan riippuvuutta kiinalaisista harvinaisista maametallista. Useilla mailla on nämä arvokkaat luonnonvarat: Brasilia, Australia ja useat Afrikan maat, mukaan lukien Etelä-Afrikka, Tansania, Malawi ja Mali. Kiinalaiset ja amerikkalaiset kaivosyhtiöt kohtelevat monia näistä maista, etenkin köyhimmistä, enemmän tai vähemmän intensiivisesti, mutta eurooppalaiset yritykset yllättävän vähän tai ei ollenkaan. 

Samalla kun Eurooppa pyrkii varustautumaan itsenäisellä puolustusratkaisulla, raaka-ainekysymykset ja erityisesti harvinaiset maametallit on ratkaistava nopeasti, muuten tämä kaupallinen riippuvuus muuttuu todennäköisesti strategiseksi riippuvuudeksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit