Pian uusi luokka kiinalaisia ​​fregatteja

20. kesäkuuta kiinalaiset telakat käynnistyivät 30thTyypin 054A-luokan fregatti, joka on tarkoitettu PLA-laivastolle, jonka ensimmäinen yksikkö laukaistiin syyskuussa 2006. Tämä 3600 11 tonnin fregatti on edellisten tapaan pääosin ASW, kiitos rungon ja hinattavan kaikuluotaimen (32. yksiköstä) sekä ASW-helikopterin. Sillä on myös vahvistettu itsepuolustuskapasiteetti 16 VLS:n ansiosta, jotka on varustettu Aster15:een verrattavissa olevilla HQ8-ohjuksilla, ja sen 802 C40-laivantorjuntaohjuksella, jotka ovat verrattavissa MM054-eksosetteihin. Jos Type4 ei ole tämän hetken modernein fregatti, se ei ole yhtä hyvin varusteltu, hyvin aseistettu ja luotettava. Sen valitsi myös Pakistanin laivasto, joka tilasi XNUMX yksikköä.

Jos Kiinan tilaus koskee 30 yksikköä, on kuitenkin mahdollista, että 2 lisäyksikköä rakennetaan ennen Type054B-luokan rakentamisen aloittamista. Uusi kiinalainen fregatti on tarkoitus ottaa käyttöön vuodesta 2020 alkaen. Tämä uusi fregatti on painavampi (4000-5000 tonnia riippuen). lähteillä), ja siinä on 20 MW:n kokonaisteho dieselmoottorilla toimiva sähkömoottori tyypin 054A CODAD-propulsion sijaan. On myös todennäköistä, että siinä ei ole 32 vaan 48 VLS:ää, ja se kuljettaa tehokkaampia maa-ilma-ohjuksia, kuten DK-10A (johdettu PL-12-ilma-ilma-ohjuksesta) tai uudempia versioita. Buk kuten HHQ16 C/D. Siinä on myös kahdeksankertainen FL-3000N-kantoraketti erittäin lyhyen kantaman ohjuksia varten sekä YJ-85-risteily- ja laivantorjuntaohjukset, huomattavasti parannettu yliääniversio C802:sta. 

Jos Type054A oli alun perin tarkoitettu korvaamaan Type053-fregatit, Type054B:n on tarkoitus tukea Kiinan laivaston tehon nousua. Ne tarjoavat ASW-suojauksen suurille PLAN-yksiköille, kuten Type001 ja Type 002 lentotukialuksiin, Type 75 LHD:ille, Type 071 LPD:ille ja Type 055 suurille hävittäjille. Tämä strategia muistuttaa Yhdysvaltain laivaston 80-/90-luvun strategiaa ASM-fregateilla OH Perry ja Knox. 

Se on myös 15. Kiinan laivastoteollisuuden vesille laskema alus, joka on ylittänyt 100.000 80 tonnia vuoden alusta. Tämä poikkeuksellinen tuottavuus on seurausta kiinalaisten telakoiden valtavista modernisointi- ja laajennusprojekteista, jotka mahdollistavat taistelualusten intensiivisen tuotannon XNUMX-luvun amerikkalaista tahtia muistuttavassa tahdissa keskellä taistelua asevarustelusta Neuvostoliiton kanssa.

Alla olevassa taulukossa näkyy APLN:n suunniteltu tuotanto vuosina 2020 ja 2040 Yhdysvaltain laivastoa vastaan.

USChinanavies Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Kuten näemme, Kiinan laivasto on kuromassa kiinni Yhdysvaltain laivaston kanssa, joka tapahtuu vuosina 2020-2040. Jos SUUNNITELMA jää jäljelle hyökkäysalusten ja SSN:n suhteen, se kompensoituu erittäin ylivoimaisella fregattien ja korvettien laivastolla ja erittäin suurella määrällä tavanomaisella moottorilla toimivia sukellusveneitä. Nämä ovat laivoja, jotka soveltuvat paremmin puolustus- tai aluevalvontatehtäviin kuin tehoprojisointiin, mikä vastaa täydellisesti PLA:n ja Kiinan hallituksen tunnettuja tavoitteita kansainvälisesti. 

Siitä huolimatta vuonna 2040 Kiinan laivastolla on runsaasti keinoja hallita ja pitää Yhdysvaltain laivasto loitolla koko Intian ja Tyynenmeren alueella.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit