D.Trump lähtee Naton huippukokouksesta absurdein vaatimuksin


Naton huippukokous Brysselissä 11.-12. kesäkuuta ei sujunut odotetusti. Ja se on vähättelyä... Sävy on asetettu useiden viikkojen ajan, ja Yhdysvaltojen hallinnon lakkaamattomat hyökkäykset liittolaisiaan vastaan, erityisesti Saksaa vastaan, jota syytetään alistamisesta ja Venäjän rikastamisesta.

Ja 12. päivänä pidetyssä kokouksessa, joka oli omistettu suhteille Ukrainaan ja Georgiaan, jännitteet olivat sellaisia, että maiden edustajia pyydettiin poistumaan huoneesta, jotta kokous voisi jatkua vain jäsenten kesken. Silloin presidentti Trump esitti ikään kuin uhkavaatimuksen Euroopan rikkaimmille maille, vaativat, että ne omistavat 2 prosenttia bruttokansantuotteestaan ​​puolustukseensa vuoden loppuun mennessä, muuten Yhdysvallat ottaa vastuunsa "teemme omaa juttuamme"tekstissä.

Lopuksi, ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, hän täsmensi, että Nato-maiden tavoitteen ei pitäisi rajoittua kahteen prosenttiin, vaan pyrkiä neljään prosenttiin BKT:sta.

Nämä vaatimukset ovat yhtä epäjohdonmukaisia ​​kuin absurdejakin…

Toisaalta presidentti Trump ei voi sivuuttaa sitä tosiasiaa, että mikään Euroopan hallitus ei voi antaa periksi hänen määräyksilleen, sillä rangaistuksena on poikkeuksellisen populistisen broncan luominen maahansa. 

Toisaalta ei yksinkertaisesti ole laillisesti mahdollista, että demokraattinen eurooppalainen hallitus, joka on myös EU:n ja euroalueen jäsen, lisää puolustusmenojaan tällä tavalla, yksipuolisesti, niin lyhyellä määräajalla.

Lisätään tähän, että suurin osa eurooppalaisista armeijoista, Ranska mukaan lukien, ei yksinkertaisesti tietäisi, mitä tehdä tällaisella luottojen lisäyksellä niin lyhyellä aikavälillä tai tehdä mitään johdonmukaista. He voivat tietysti tilata varusteita, mutta puolustusteollisuus ei pystyisi tuottamaan ajoissa, ja joka tapauksessa kaikilla eurooppalaisilla armeijoilla on tänään vaikeuksia värvätä uusia.

Mitä tulee 4 prosentin tavoitteeseen, sillä ei yksinkertaisesti ole olennaisuutta, sillä Euroopan maiden kumulatiivinen puolustusbudjetti on lähes 600 miljardia dollaria vuodessa, mikä on lähes 10 kertaa Venäjän budjetti. Mitä Euroopan maat tekisivät suunnilleen yhtä suurella budjetilla kuin Yhdysvallat? Mitä Ranska tekisi 8 lentotukialuksella, Saksa 6000 panssarivaunulla tai Yhdistynyt kuningaskunta 1000 taistelukoneella?

Koska tämän 4 prosentin Eurooppa sallisi rahoittaa…

Tämä olisi myös erittäin huono signaali maailmalle, ja vielä nopeampi asevarustelu kuin tällä hetkellä meneillään olisi epäilemättä syntynyt. Tämä johtaisi myös Venäjällä todelliseen paniikkiin, joka mekaanisesti vahvistaisi sen puolustusta ja siirtyisi entistä lähemmäksi Kiinaa.

Näitä kohtia eivät voi sivuuttaa Euroopan johtajat eivätkä presidentti Trumpin neuvonantajat. Sen vaatimukset muistuttavat enemmän Yhdysvaltojen valmistautumista Naton eroon tai ainakin Trumpin hallinnon yritystä tehdä niin. On huomattava, että Yhdysvaltain kongressi on jo ilmaissut vastustavansa Naton eroa, mikä on vahvistanut hypoteesin olevan todellakin pöydällä.

On epätodennäköistä, että Yhdysvaltojen erittäin voimakkaat vastavallat antavat presidentti Trumpin viedä projektinsa läpi, mutta tosiasia on, että tämä on Naton suurin eksistentiaalinen kriisi sen perustamisen jälkeen, kriisi, jota vahvistaa Turkin yhä inhottavampi asenne ( mutta se on toinen aihe).

Sen vuoksi vaikuttaa olennaiselta, että Euroopan maat, myös Iso-Britannia, tekevät lyhyen ajan sisällä tarvittavat päätökset, jotta ne voivat varmistaa maanosan suojelun turvautumatta Yhdysvaltojen sotilaalliseen voimaan. Euroopan maiden kova ydin, esimerkiksi liiton 12 maata tai 15 jäsenvaltion Eurooppa, voisi kolmen Euroopan suuren maan (Saksa, Ranska, Iso-Britannia) aloitteesta muodostaa puitteet ja määritellä yhteisen. tasapainoisen ja autonomisen Euroopan puolustusliiton tavoitteita.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit