Venäjän laivasto kokeilee drone-kohteiden nimeämistä

Nykyään laivojen vastaisten ohjusten kantama ylittää suuresti pintatutkat, jotka kohtaavat maapallon aineettoman pyöreyden. Toisaalta elektronisten signaalien kuunteluun ja havaitsemiseen tarkoitettujen järjestelmien kehittäminen johtaa passiivisten tai etäjärjestelmien suosimiseen. Ja tässä drone voi tarjota mielenkiintoista lisäarvoa taistelussa laivoja vastaan. Olipa se varustettu tutkalla tai yksinkertaisella optronisella järjestelmällä, UAV mahdollistaa kaukaisen alueen tutkimisen paljastamatta liittoutuneiden alusten läsnäoloa, mikä mahdollistaa tykistön tai ohjusten tulen ilman tulipalon vaaraa. 

Venäjän laivasto päätti siksi kokeilla tätä lähestymistapaa erityisen sopivassa paikassa, Itämerellä. Pietarista Itämerelle suoran pääsyn ja Kaliningradin erillisalueen välillä venäläiset UAV:t voivat todellakin peittää pysyvästi koko tämän Venäjän sekä Naton ja EU:n strategisen meren. 

Ympäristössä, jossa maa-ilma-ohjusten kantama, tarkkuus ja reagointikyky ovat parantuneet huomattavasti, helikopterin käyttö merivoimien kohteiden määrittämiseen on nykyään erittäin riskialtista. UAV päinvastoin on erittäin huomaamaton, eikä sen katoamisella ole samoja seurauksia kuin helikopterilla ja sen miehistöllä. Tästä syystä monet laivastot integroivat droonit varastoihinsa ja taktiikoihinsa. Ranskassa Naval Group ja Airbus Helicopters ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen VSR700:n, 700 kilon painoisen helikopterin, joka pystyy kuljettamaan 150 kiloa hyötykuormaa ja joka voidaan ottaa käyttöön Ranskan laivaston fregateista ja korveteista.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit