F-35 on vielä kaukana toiminnasta

Lockheed-lentokoneen lentotukialuksen versio F-35C suoritti ensimmäiset toiminnalliset lennolle pääsykokeensa upeiden lehdistöartikkelien myötä USS Abraham Lincoln -aluksella. Valitettavasti, ja kuten usein tämän lentokoneen kohdalla, ongelmat tahrasivat testit. Näin ollen erittäin kypärätekniikka laitteen integroidulla tähtäimellä on osoittautunut erittäin epäkäytännölliseksi ja jopa vaaralliseksi, yölentoihin lentotukialuksilla.

Itse asiassa, jopa sammutettuna, lentäjän visiirillä dataa näyttävä LED-järjestelmä lähettää edelleen vihertävän sädekehän, mikä vaikeuttaa lentäjän luonnollista pimeänäön ja siten myös tilapaikannusta erittäin vaikeaksi. Siihen asti, että vain lentäjät, jotka ovat jo tehneet yli 50 yölaskua, saavat suorittaa yöliikkeitä tällä lentokoneella. LED-näytön vaihtaminen OLED-näytölle näyttää voivan ratkaista ongelman.

Kuten Samsung on toistuvasti kertonut meille, OLED-näytöt tarjoavat "intensiivistä" mustaa ilman loissäteilyä, kuten LEDit. Mutta mitä tulee kypärään, joka maksaa 400.000 2012 dollaria kukin, ja ongelmasta, joka on tunnistettu vuodesta XNUMX lähtien, olisi voinut odottaa, että se korjataan ennen lentotukialuksen saapumista.

Mutta näyttää siltä, ​​​​että tämä esimerkki on sääntö eikä poikkeus Lockheed-laitteen teknisten vikojen korjaamisessa. Hyvin yksityiskohtaisessa artikkelissa POGO-ajatushautomo analysoi useita erittäin ongelmallisia ohjelman näkökohtiaja erityisesti teknisten vikojen korjaaminen. Näin ollen vuonna 2017 jäi 111 kriittistä vikaa ilman ratkaisuja. Tämä luku on vähennetty 90:een tänään, mutta vain luokittelemalla 19 näistä vioista "kriittisistä" vioista (luokka 1) vakaviin vioihin (luokka 2) ilman, että niitä on korjattu. Näistä "poikkeuksellisista" kriittisistä vioista löytyy esimerkiksi F-35A:n hätäpysäytysvarastoon liittyvä ongelma, joka voi vakavasti vaurioittaa takaiskua, tai aseiden tähtäyskoordinaattien palautuminen, joka ei näy, mikä ei mahdollista lentäjä tarkistaa pudottavien aseiden GPS-koordinaatit. Mitä tulee vakaviin virheisiin, niitä on tähtitieteellisiä 888. 

Itse asiassa, kuten POGO huomauttaa, 90 lentokonetta, jotka toimitetaan joka vuosi, kuten jo toimitetut 300 lentokonetta, ovat epätäydellisiä ja vaarallisia, niin että Yhdysvaltain ilmavoimat ovat jo varautuneet yli miljardi dollaria päivittämiseen. laitteidensa kohdistaminen uusien toimitettujen laitteiden jälkiasennukset suurten investointiohjelmien hallinnolliseen kategoriaan.

Tutkimus osoittaa myös laitteen läpinäkymättömät mutta erittäin korkeat omistuskustannukset, sillä Lockheedin kanssa solmittiin vuosisopimus 5 miljoonalla dollarilla laitetta kohti tai 25.000 135 dollaria lentotuntia kohden solun ja keskusjärjestelmien yksinkertaisesta teollisesta kunnossapidosta, lukuun ottamatta erittäin tehokkaan mutta erittäin monimutkaisen F-81-reaktorin, sen yhtä tehokkaan ja yhtä monimutkaisen AN/APG-62.000-tutkan ja kaikkien sen useiden toissijaisten järjestelmien ylläpitokustannukset, ja lisäksi lentotunnin omistushinnaksi tehty arvio näyttää olevan XNUMX XNUMX dollaria. oikaisematta kuitenkaan integroimatta evolutionaarisen ylläpidon elementtejä tai puhtaasti sotilaallisia kustannuksia.

Näiden kustannusten vähentämiseksi on laadittu toimintasuunnitelma, joka sisältää yli 800 ehdotusta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että huomattava osa näistä ehdotuksista on joko epärealistisia, kuten pätevöittävien lentojen tuntimäärän ja keston vähentäminen, tai niillä on erittäin maltillisia vaikutuksia, kuten Blockin osto, jonka piti säästää 1,2 300 miljardia dollaria, jotta se ei lopulta ylitä XNUMX miljoonaa dollaria. Lisäksi, kuten kyselyssä korostetaan, vikojen ratkaisemiseen tarjottuihin ratkaisuihin liittyvät lisäkustannukset ovat hyvin todennäköisesti yhtä suuret tai jopa suuremmat kuin toivotut säästöt.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tutkimus kyseenalaistaa syyt, jotka saivat päättäjät jatkamaan tätä ohjelmaa, joka on selvästi hallitsematon ja jonka tekninen suorituskyky on yhä vähemmän ilmeinen, koska ohjelma jää jäljessä, ja kyseenalaistaa Lockheedille kyvyn antamisen tarkoituksenmukaisuuden. pitämään suurimman osan Yhdysvaltain ilmavoimista ja merijalkaväestä maassa ALIS-järjestelmän ansiosta. 

Jos kysymys herää objektiivisesti, kun olet amerikkalainen, sen pitäisi olla kriittinen päätöskohta eurooppalaisena!

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit