Voivatko Venäjä ja Turkki tehdä yhteistyötä tuottaakseen seuraavan sukupolven hävittäjän?

Vaikka jännitteet Turkin ja Yhdysvaltojen välillä eivät osoita vähenemisen merkkejä, Turkin hallitus pyrkii arvioimaan, mikä sen kansainvälinen asema olisi, jos se eroaisi amerikkalaisen liittolaisen ja Naton kanssa. Ja yksi niistä ongelmista, jotka on ratkaistava nopeasti, on Turkin hävittäjälaivaston korvaaminen, joka on tällä hetkellä varustettu amerikkalaisilla F-16-koneilla ja muutamalla F-4 Phantomilla ja jonka oli määrä hankkia noin sata F-35-konetta. B Lockheedin kanssa.

Tästä huolimatta planeetalla ei ole monia pelaajia, jotka pystyvät valmistamaan nykyaikaisia ​​hävittäjiä, varsinkin kun eurooppalaiset ovat hyvin haluttomia tukemaan Erdoganin hallintoa uhanmalla amerikkalaisen vihan. Itse asiassa vain Venäjä ja Kiina voisivat korvata Yhdysvallat tällä alueella. Ankaran ja Pekingin suhteet ovat varsin hienovaraiset, ainakin julkisesti. Toisaalta juuri liian lämpiminä pidetyt Ankaran ja Moskovan väliset suhteet olivat ratkaisevia Washingtonin kanssa syntyneessä kriisissä.

Tämä on syy miksi Viktor Kladovin lausunnot, Rostecin kansainvälisten suhteiden johtaja, jolla ei ole mitään virallista luonnetta, mutta se ei suinkaan ole vailla perusteita tai konteksteja. Moskovan kannalta hypoteesi uuden kumppanin löytämisestä New Delhin tilalle on varmasti ratkaiseva. Mutta Kremlin hyödyt ylittäisivät tämän taloudellisen näkökohdan. Näin toimimalla Venäjän viranomaiset todellakin varmistaisivat Turkin sotilasvoiman erittäin edistyneen hallinnan hallitsemalla koko ilmapuolustusta. Itse asiassa Turkki joutuisi Venäjän hyvin läheisten liittolaisten piiriin kaikilla sen eduilla, joita se tarjoaa tässä operaatioalueella (Mustameri, itäinen Välimeri, Lähi-itä, salmien hallinta, kaasuputkien valvonta). )

Lisäksi Turkki toimisi Venäjän teollisuudelle erinomaisena välittäjänä Lähi-idän markkinoille, erityisesti aseiden osalta. Muistakaamme, että Turkin puolustusteollisuus on kokenut erittäin merkittävän kasvun viimeisen 10 vuoden aikana ja että se on allekirjoittanut lukuisia kumppanuussopimuksia useimpien Persianlahden monarkioiden kanssa sekä Egyptin kanssa eri aloilla ammusten valmistukseen. panssaroituja ajoneuvoja.

Lopuksi, Turkin teollisuus on kehittynyt vuosikymmeniä länsimaisten teollisuudenalojen piirissä, josta se on hankkinut suurimman osan osaamisestaan. Se ei tietenkään ole vielä saavuttanut strategisen autonomian asemaa, mutta erityisesti F-35:n ympäriltä hankitut teknologiat kiinnostavat varmasti Venäjän teollisuutta.

Itse asiassa Moskovalla on monia syitä rohkaista Ankaraa rikkomaan kielto ja tarjoamaan sille tällaista kumppanuutta.

On kuitenkin huomattava, että nämä syyt voisivat siirtyä myös Kiinaan, joka toisaalta pystyisi tuomaan koriin paljon muutakin kuin sotilaallista teknologiaa. Todellakin, Pekingille Turkki olisi täydellinen silkkitien huipentuma ja ihanteellinen lähtökohta Eurooppaan ja Lähi-itään sekä sen asevoimille että kaupalle. Lisäksi se rajoittaisi Venäjän sotilaallista voimaa, mikä ei varmasti olisi Kiinan viranomaisia ​​vastenmielistä. Lopuksi, Turkki olisi täydellinen laajentumisalus kiinalaisille investoinneille suuren, koulutetun, varakkaan väestön sekä vanhan ja vahvan teollisen kulttuurin ansiosta. Sotilaallisesta näkökulmasta Turkki olisi vihdoinkin tärkeä liittolainen hallita eurooppalaisia ​​aikomuksia Lähi-idässä paljastamatta itseään suoraan. Ilmeisesti Kiina pystyy myös täysin auttamaan Turkkia uuden sukupolven lentokoneen rakentamisessa, joista yksi on jo käytössä (J-20) ja kaksi kehitteillä (FC-31 ja JH -??)

Jos hypoteesi Naton ja Turkin välisestä repeämisestä vahvistetaan, ei siis ole lainkaan varmaa, että jälkimmäinen siirtyisi systemaattisesti vahvaan liittoumaan Moskovan kanssa, ja jos Kiinan diplomatia on vähemmän näkyvää, se ei ole yhtä tehokasta. . 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit