Miksi kysymystä siitä, onko toinen lentoliikenteen harjoittaja edelleen siirretty seuraavaan toimikauteen?

Sen jälkeen kun Fochin lentotukialusta poistettiin liikenteestä vuonna 2000, Ranskan laivastolla on vain yksi tämäntyyppinen alus. Itse asiassa se ei pysty varmistamaan pysyvää varoitusta rakennuksesta, joka on kuitenkin sisällytetty maan peloteoppiin.

Tämä poissaolo havaittiin erityisesti vuosien 2008 ja 2017-2018 teknisten seisokkien aikana, jolloin rakennus oli täysin poissa käytöstä ja Ranska ei pystynyt lähettämään laivaston ilmavoimia.

Kysymys toisen lentotukialuksen rakentamisesta nousi esiin, vaikka Charles de Gaulle, ensimmäinen ranskalainen ydinlentokoneen tukialus, oli itsekin rakenteilla. Mutta tuolloin kustannuksia pidettiin liian korkeina, ja tämä rakentaminen siirrettiin seuraavalle kaudelle. Sittemmin tämä kysymys on noussut uudelleen esille syklisesti presidentinvaalien aikana ja on järjestelmällisesti valitun presidentin hallitus siirsi seuraavaan virkaan, joka perustuu samoihin kustannusargumentteihin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit