Tekoäly, viestintä ja robotisaatio, huomisen ilma-maataistelun kolme pilaria

Ilmavoimia ja laivastoa on tapana kutsua "teknologiseksi armeijaksi", mikä viittaa siihen, että armeijan kannalta näin ei ole. Vaikka on totta, että vielä muutama vuosikymmen sitten huipputeknologiaa löytyi todennäköisimmin hävittäjäkoneen ohjaamosta tai sukellusveneen ohjauspaneelin takaa, tämä tilanne kehittyy nopeasti ja pian "biffinit" ei ole mitään kadehdittavaa "matafeille" ja "piafeille" käytetyn tekniikan suhteen.

Artikkelissa " 12 innovaatiota, jotka määrittelevät huomisen taistelukentän », 9 näistä innovaatioista koskee varusteita, joita armeija tulee käyttämään (tai pitäisi käyttää) tulevina vuosina. Tänään, DGA aloitti kolmen näistä innovaatioista : Tekoäly analysoida taistelukentällä olevien lukuisten antureiden ja efektorien tuottamaa massiivista dataa, jalkaväen ja tietoverkon välistä yhteyttä ja vuorovaikutusta sekä lopuksi droonien ja robottien lisääntynyttä käyttöä erilaisissa tehtävissä, joita taistelukentällä kohtaa. Armeija.

Nämä kolme teknologiaa ovat todellakin huomisen ilma-maataistelukentän operaatioiden ytimessä, jolle on ominaista erittäin korkea liikkuvuus ja etätehtävät, minkä vuoksi on tarpeen hankkia ja jakaa asemat mahdollisimman nopeasti ja uskollisesti. sekä tiedot ystävä- ja vihollisyksiköistä, jotta käytettävissä olevat resurssit voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla ja välttää ystävällinen tulipalo, jonka riski kasvaa juuri liikkuvuuden ja taisteluetäisyyden kasvaessa. 

Robotiikka puolestaan ​​vastaa suhteellisen uuteen tarpeeseen sodankäynnissä: taistelijoiden vähäiseen määrään. Nykyään ei ole enää mahdollista omistaa sotilasta toissijaisiin tehtäviin, jotka voitaisiin osoittaa droneille tai roboteille, kuten miehen tai naisen saaminen ottamaan tarpeettomia riskejä, kun robotti voi tehdä niin.

Joka tapauksessa kaikilla armeijan aseilla ratsuväestä insinööreihin, mukaan lukien merijalkaväki ja vuoristojoukot, on erittäin tärkeä teknologinen ulottuvuus.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit