Kiinan merivoimien kasvu jatkuu

Se, että Kiina kehittää voimakasta syvänmeren laivastoa, ei ole enää yllätys kenellekään. Tiedämme, että vuonna 2025 Kansan vapautusarmeijan laivasto on ylittänyt kaikkien Euroopan laivaston summan, ja vuonna 2035, jos se noudattaa nykyistä tuotantotasoaan, se on saavuttanut Yhdysvaltain laivaston. 

On huomattava, että vain 5 vuotta sitten hypoteesin esittäminen siitä, että maailmanvalta pystyisi kuromaan kiinni Yhdysvaltain laivaston 20 vuodessa, olisi jättänyt kaikki asian asiantuntijat enemmän kuin skeptisiksi. Tänään keskustelu ei keskity Kiinan kykyyn saada kiinni Yhdysvaltain laivastovoimaan vuoteen 2035 mennessä, vaan sen halukkuuteen tai ei. Suurin osa sinofileista uskoo, että Kiina ei yritä laajentaa interventiovoimaansa Silkkitie-projektinsa ulkopuolelle. Tässä tapauksessa sen laivastossa on vain 6 tai 7 lentotukialusta tai 2 laivastoa kohden (pohjoinen, itä, etelä) ja mahdollisesti vara-alus kapasiteetin ylläpitämiseksi ajoittain poissaolojen aikana (1½ vuotta 10 vuoden välein, eli 1 vara-alus 6 rakennusta käynnissä).

Pessimistisimmille Kiinalla ei ole aikomusta rajoittua läntiselle Tyynellemerelle ja Intian valtamerelle, ja se aikoo kehittää laivaston, joka pystyy suojelemaan sen etuja planeetan kaikilla valtamerillä ja merillä. Kiinalaisen tuotantotyökalun koko, joka pystyy tuottamaan 2 lentotukialusta viidessä vuodessa, tukee tätä hypoteesia, ja muoto kehittyy 5–12 rakennuksen välillä riippuen siitä, säilytetäänkö niitä 14 vai 30 vuotta. Itse lentotukialusten lisäksi tätä muotoa kunnioittaa myös kuljetusaluksille välttämättömien saattaja-alusten tuotanto, jossa on keskimäärin 35-3 hävittäjää, 4 fregattia, 4 ydinsukellusvene ja 1 tankkeri. 

Olisi epätodennäköistä, että 8 tai 10 vuoden jatkuvan tuotannon jälkeen, kuten tällä hetkellä, Kiinan teollisuus joutuisi yhtäkkiä siirtymään "hitaan" tilaan, joka keskittyy vain rakennusten uusimiseen, kuten lännessä. Tämä merkitsisi sitä, että kiinalaisilla telakoilla odotettaisiin vähintään 10 vuoden laiha jakso, kun taas olisi ollut paljon yksinkertaisempaa tasoittaa tuotantoa 30 vuoden aikana, jotta kuormitussuunnitelma pysyisi vakiona ja huolto olisi voitu optimoida. ja teollisten taitojen kehittäminen.

Keski-imperiumin viranomaiset ovat asiantuntijoita vesien liettämisessä ja tavoitteidensa hämärtämisessä viimeiseen hetkeen asti. Mutta puhtaasti teollisten tietojen analysointi, ottaen huomioon nykyaikaisen ja tehokkaan laivanrakennusinfrastruktuurin nykyisen valtavan ponnistelun, hypoteesilla erittäin suurista Kiinan kunnianhimoista laivastoasioissa on todellakin paljon uskottavuutta. 

Ihmisyhteiskuntien historiassa ei ole koskaan ollut kahta suurta merivaltaa, jotka olisivat eläneet rauhanomaisesti rinnakkain. Kahden merivoimien suurvallan, kuten Kiinan ja Yhdysvaltojen, tapauksessa vuoteen 2035 mennessä näkymät ovat vähintäänkin huolestuttavat. 

Jos Yhdysvallat kuitenkin pakotetaan panemaan kaikki voimansa hypoteettiseen konfliktiin Kiinaa vastaan, mitä jää jäljelle Naton kyvystä vahvistua, jos Euroopan alueella ilmenee jännitteitä? 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit