Kiinan laivasto jatkaa kasvuaan

Kiinan laivaston puolustusteollisuuden suorituskykyä ei enää tarvitse demonstroida tänään, paitsi muutamien kovien joukossa, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että kiinalaiset alukset ovat vain haaleita kopioita länsimaisista ja venäläisistä kollegoistaan.

Toinen kiinalainen lentotukialus, tyyppi 001A, on juuri tehnyt toisen matkansa merelle, 53. korvetti tyyppi 056Aon juuri lanseerannut Hudong-Zhonghuan telakat, jolloin tämän tyyppisten laukaisujen määrä on tänä vuonna 9. Saman ajanjakson aikana vesille lasketaan 18 alusta, mukaan lukien 3 Type 055 -hävittäjää ja kuudes maihinnousualus(LPD) Tyypin 071. Käyttöönottopuolella on myös 4 hävittäjää, tällä kertaa tyyppi 052D, 3 fregattia, 3 korvettia ja tyypin 071 sisarlaiva, joka on jo hyväksytty, 15 vesille lasketun pinta-aluksen joukossa.

Huomaa myös, että 4 hävittäjä, 3 fregattia ja 3 korvettia vastaavat lähes täsmälleen 50 prosenttia Ranskan pintataistelulaivastosta vuonna 2030, 10 hävittäjällä, 5 fregatilla ja 6 valvontafregattilla (samanlainen kuin korvetit).

Jos tämä teollinen tahti on nyt tiedossa ja dokumentoitu, puhumme paljon vähemmän poikkeuksellisista ponnisteluista Kiinan laivaston koulutuksen ja taitotiedon validoinnin suhteen. Itse asiassa näistä 15 kansan vapautusarmeijalle toimitetusta rakennuksesta vain 3 korvaa vanhentuneita rakennuksia. Siksi oli tarpeen muodostaa 12 miehistöä, joilla oli tekniset ja sotilaalliset taidot nykyaikaisten alusten ja niihin liittyvien laivaston ilmailuresurssien ohjaamiseen. Tämä on sitäkin merkittävämpää, kun otetaan huomioon, että Kiinan laivasto on luottanut hyvin vähän liittoutuneiden kumppaneidensa taitojen siirtoihin. Esimerkiksi Venäjän laivasto oli hyvin vähän vuorovaikutuksessa kiinalaisen vastapuolensa kanssa tämän muutoksen ja syvän kasvun aikana.

Näissä olosuhteissa on vaikea ajatella, että tätä intensiivistä ponnistusta vaaditaan moduloimaan, kun saavutettu teho riittää suojelemaan ja hallitsemaan Silkkitietä, jonka pitäisi saapua alle 10 vuodessa tällä nopeudella.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit