Irakin ja Syyrian konfliktin toinen vaihe on alkanut

Koska Irakin ja Syyrian konfliktin medianäkyvyys on suurelta osin vähentynyt, voisi olla houkutus ajatella, että tilanne on normalisoitumassa. Paikan päällä jännitteet ja laajalle levinneen tulipalon riskit ovat kuitenkin edelleen erittäin korkealla, vieläkin enemmän tänään, kun rajat hämärtyvät ilmoitetun Islamilaisen valtion katoamisen myötä.

Näin ollen maanantai-iltana Venäjän ilmavoimien sähköisen tiedustelukone Il-20 ammuttiin alas sen lähestyessä Venäjän tukikohtaa Hmeimimissä Syyriassa. Venäjän hallitus Venäjän puolustusministerinsä kautta syytti ranskalaista fregattia "Auvergne », partioi rannikolla ja syytti häntä venäläisen lentokoneen alasampumisesta. Melko nopeasti alus kuitenkin vapautettiin Syyrian S-200-ohjuksen iskusta johtuvan lentokoneen tuhoaminenjoka yritti torjua neljän israelilaisen F-4:n johtaman hyökkäyksen Syyrian sotilaslaitoksia vastaan ​​lähellä Latakiaa.

Hieman ennen Irakin joukot ampuivat Irakissa sarjan maa-pinta-ohjuksia kurdijoukkoja vastaan ​​maan pohjoisosassa.

Nämä kaksi tapahtumaa osoittavat, että Irakin ja Syyrian välinen konflikti ei ole vielä läheskään ohi, vaan se on siirtymässä uuteen vaiheeseen, jossa eiliset liittolaiset voivat nopeasti muuttua vastakkaiksi hyvin erilaisten intressien vuoksi. 

Se myös osoittaa, kuinka nopeasti hallinnassa oleva tilanne voi huonontua ulkoisten voimien vaikutuksesta. Mitä olisi tapahtunut, jos Ranskan fregatin osallisuudesta vakuuttuneena Tartousissa sijaitsevien Bastionin laivantorjuntaohjusten rannikkopatterit olisivat avanneet tulen? Tai jos ranskalainen alus, jolla on muistaakseni MdCN-risteilyohjuksia, olisi tunnistanut Israelin F-200-koneita kohti ammutun S-16-ohjuksen?

Vastakkaisten mutta ei-sotaisten joukkojen ja sotajoukkojen, jotka eivät epäröi käyttää sotilaallista tulta, vahva sotkeutuminen on mahdollisesti erittäin riskialtista, ja tämän maanantain, syyskuun 17. päivän, dramaattinen tapaus, joka maksoi 15 venäläisen sotilaan hengen, olisi voinut aiheuttaa paljon vakavampia seurauksia. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit