Arktinen kysymys Venäjälle

Moskova ei ole koskaan piilottanut strategista kiinnostustaan ​​Siperian arktisia alueita kohtaan. Vuodesta 2010 lähtien Venäjän asevoimat eivät ole rakentaneet vähemmän kuin 6 uutta polaarista tukikohtaa, ja arktisella sotilasjärjestelmällä on 14 lentotukikohtaa ja 16 syvänmeren satamaa maan 18.000 XNUMX km:n arktisella rannikolla.

Viime vuosina on muodostettu 6 uutta arktista prikaatia, joilla on erityisesti kehitetyt laitteet, kuten TOR-M2DT ja Pantsir-A ilmatorjuntajärjestelmät, raskas tankki T80BVM, jonka turbiini mahdollistaa toiminnan erittäin alhaisissa lämpötiloissa, Mi -8AMTSh-VA Kuljetushelikopteri, joka on erityisesti suunniteltu lentämään äärimmäisessä kylmissä olosuhteissa, ja lukuisia liikkuvia ajoneuvoja, aina DT-30PM raskaan osaston panssaroidusta ajoneuvosta moottorikelkkaan TTM 1901-40. 

On sanottava, että arktiset alueet kiinnostavat Venäjää kolminkertaisesti. Ensinnäkin se on Venäjän laivaston ohjussukellusveneiden suositeltu navigointivyöhyke, napajään alla navigoinnin asiantuntija. Toiseksi Pohjois-Siperia on muinainen sedimenttitasango, ja se sisältää nykyään erittäin merkittävän osan maailman Venäjän talouden kannalta välttämättömistä maakaasuvarannoista. Lopuksi Venäjän viranomaiset lyövät vetoa jatkuvasta ilmaston lämpenemisestä, mikä voi lisätä Tyynenmeren Atlantin yhdistävän pohjoisen reitin purjehduskelpoisuutta. Joidenkin ennusteiden mukaan tästä reitistä voisi tulla jopa ympärivuotinen kaupallisella navigaatiolla ajettava, mikä olisi ilmeisesti Moskovan tärkeä voimavara ja poikkeuksellinen vaihtoehto Pekingin Silkkitielle.

Emme saa laiminlyödä Pohjois-Amerikan rannikoiden läheisyyttä tässä taulukossa, reittiä napojen läpi, jonka avulla venäläiset pommittajat pääsevät Pohjois-Amerikkaan ja toivovat voivansa palata. Ilman amerikkalaisia ​​tukikohtia, jotka ovat verrattavissa amerikkalaisten tukikohtiin Euroopassa, Japanissa tai Pohjois-Koreassa, napareitti on itse asiassa ainoa vaihtoehto Venäjän ilmapelotteelle, joka voi uhata Amerikan aluetta.

Venäjän joukkojen arktisen alueen uudelleenmilitarisointi ei ole jäänyt huomaamatta, ja se johtaa nyt asiaan liittyviin maihin, ennen kaikkea Kanadaan, joka on integroinut polaarinavigointiolosuhteet parhaillaan hankittavaan hävittäjälaivastoonsa ja käynnistänyt arktisen. partioveneohjelma, josta ensimmäinen esimerkki on juuri otettu käyttöön. Myös Skandinavian maat modernisoivat asevoimiaan ja vahvistavat talvitaistelukykyään voidakseen tarvittaessa vastustaa vastustusta Venäjän joukkojen kanssa.

Yllättävämpää on, että Kiina kehittää myös arktisia sotilasvoimia ja pyrkii olemaan merkittävä toimija tässä operaatioteatterissa tulevina vuosina.

Joka tapauksessa, jos Venäjä tai soveltuvin osin kiinalais-venäläinen pariskunta on osoittanut ylivoimansa arktisilla alueilla, he hyötyisivät poikkeuksellisesta liikkuvuudesta saavuttaakseen kaikki maapallon meret ja siirtääkseen nopeasti joukkoja ja varusteita. Siksi on tärkeää, että amerikkalaiset ja eurooppalaiset pystyvät hallitsemaan tai jopa estämään tätä liikkuvuutta ääritapauksissa. Toistaiseksi olemme kaukana siitä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit