Muuttaako Rail Gun käsitettä laivaston voimasta?

Kiinan, Venäjän ja ranskalais-saksalaisen parin jälkeen on Japanin vuoro kommunikoida Rail Gun -ohjelmastaan ​​eli sähkötykillä. ATLA, japanilainen vastine DGA:lle, julkaisi videon, jossa esitettiin Rail Gun prototyyppi ja ohjelman tavoitteitapuolustus. 

Japanin itsepuolustusvoimien puhtaasti puolustavassa logiikassa Rail Gun on suunniteltu ennen kaikkea vahvistamaan raskaiden AEGIS-hävittäjiensä ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmää, jolla on iskukyky vastakkaisia ​​rakennuksia vastaan. Ja itse asiassa, suuaukon poistumisnopeudella Mach7, Rail Gun voi saavuttaa kohteen 200 kilometrin päässä ballistisessa tulessa, useiden kymmenien kilometrien päässä suorassa tulessa ilmauhkia vastaan ​​ja 10 minuutin laukauksen tulinopeudella. 

Järjestelmä kärsii kuitenkin erittäin merkittävästä sähköenergian tarpeesta, joka vaatii 12 MWh tuotantoa tällaisen ylimääräisen tehon tukemiseksi, ja siksi laivoja on suunniteltu erityisesti tähän tarpeeseen. Lisäksi se vapauttaa merkittävästi lämpöä, mikä vaatii erittäin tehokkaan ja energiaintensiivisen jäähdytysjärjestelmän, mikä vaikuttaa merkittävästi tukirakennuksen harkintaan.

Näin esitelty Rail Gun näyttää lupaavalta järjestelmältä, mutta ei millään tavalla vallankumouksellinen meritaistelun alalla. Tässä kuitenkin jätetään huomioimatta useita tämän tekniikan erityispiirteitä, jotka itse asiassa voivat aiheuttaa merkittäviä mullistuksia tällä tasolla.

Ensinnäkin nykyinen tekniikka on vasta lapsenkengissään. Jos maksimietäisyys on 200 km (120 nm) Mach 7:n alkunopeudella, se kasvaa 350/400 km:iin saavuttaessaan Mach9:n. Samoin tulinopeus 10 laukausta minuutissa voi nousta 60 laukaukseen minuutissa aiheen parissa työskentelevien insinöörien mukaan. Tämä korko on mahdollista muun muassa jauheen puuttumisen ja sen aiheuttaman tilansäästön (ja riskien) ansiosta.

Toiseksi ammusten ohjauksessa ja luonteessa on paljon parantamisen varaa. Amerikkalaisten tutkimusten mukaan ammus olisi jo mahdollista ohjata GPS:n avulla, mutta muunlainen pääteohjaus on mahdollista, kuten laser-, infrapuna- tai tutka. Loppuvaiheessa ammus ei todellakaan ole enää alttiina yliäänisten kiinteiden aineiden vaikutuksille, kuten korkeille lämpötiloille ja plasman muodostumiselle. Olennaista on kuitenkin kehittää tekniikoita, jotka pystyvät käsittelemään ammuksen ilmiömäistä kiihtyvyyttä laukauksen aikana, luokkaa 20.000 7 G ammuttaessa MachXNUMX:llä, sekä sopivia ohjausjärjestelmiä. 

Itse ammus voi olla erikoistunut sen mukaan, käytetäänkö sitä laivaa, lentokonetta, karkaistua maakohdetta vastaan ​​vai ei. Mutta kyky säädellä tarkasti laukauksen tehoa ja ammuksen luonnetta säilyttäen samalla erittäin korkean tulinopeuden, avaa luonnollisesti uusia työllisyysnäkymiä.

Itse asiassa puolustavasta ja pääsyn estävästä aseesta Rail Gun voi nopeasti kehittyä hyökkäys- ja tukiaseeksi ja siten palauttaa pinta-alukset rooliin, joka oli heidän vuosisatojen ajan, merien herruuteen sekä maihin ja maajoukkojen tukemiseen. . Lisäksi Rail Gunin potentiaali ja sen sähköntuotannon erityistarpeet suosivat suurten taistelupintayksiköiden, kuten risteilijöiden, paluuta, jotka pystyvät tuottamaan riittävästi energiaa useille sähkötykeille kantamalla huomattavan kantomatkan. ohjuksia, joiden avulla rakennuksen iskukykyä voidaan laajentaa. Näin ollen risteilijä palaisi rooliinsa ensimmäisenä iskuna tai ensimmäisenä maahantuloaluksena, jonka tehtävänä on eliminoida uhat lentotukialusten turvalliselle etäisyydelle sijoittamille lentokoneille ja droneille. 

Tämä logiikka ei ole kaukana Zumwaltin raskaiden hävittäjien suunnittelussa vallinneesta logiikasta, tässä tapauksessa noin kymmenen vuotta liian aikaisin tosiasiallisesti saatavilla olevalle teknologialle.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit