Kiina ilmoitti kehittäneensä kvantitutkan

Kiinan viranomaiset ilmoittivat, että Nanjingin elektroniikkateknologian tutkimuslaitos Jiangsun maakunnassa on kehitti toimivan kvanttitutkan prototyypin ja pystyy havaitsemaan matkapuhelimia jopa 100 km:n etäisyydeltä. Jos tiedot todistetaan, se olisi merkittävä edistysaskel kiinalaisessa tunnistus- ja tutkateknologiassa sekä vahvistus siitä, että kiinalainen tutkimus hallitsee kvanttiteknologiat, vuosi sen jälkeen, kun se ilmoitti kehittäneensä toimivan kvanttitietokoneen. tietoja ei sen jälkeen ole voitu vahvistaa.

Kvanttitutka ei lähetä tai vastaanota radioaaltoja kuten perinteiset tutkat. Se käyttää kvanttifotonien takertumisen periaatetta havaitakseen muutoksia emittoidun fotonin tilassa tarkkailemalla sen takertuvaa fotonia. Tällä tekniikalla on monia etuja, kuten varkain lentokoneiden havaitseminen suuriltakin etäisyyksiltä, ​​jopa pienikokoisista, häirintäjärjestelmien tehottomuudesta tämän tyyppistä tutkaa vastaan ​​ja sen harkinnanvaraisuus.

Lehdistötiedotteen mukaan kehitetty prototyyppi on tarkoitettu vain esittely- ja testitoimintoihin. Tosiasia on, että toistaiseksi mikään laboratorio ei ole onnistunut suunnittelemaan tähän ilmiöön perustuvaa toimintamallia, vaikka teoria on ollut tiedossa 30-luvulta lähtien.

Sen ilmeisten teknologisten ja toiminnallisten etujen lisäksi, joita tämä teknologia tarjoaisi Kiinan joukkoille, sen hallinta on merkittävä merkki edistyneestä edistyksestä maan tutkimuksessa edistyneen teknologian aloilla, kuten tapahtui ensimmäisen prototyypin julkistamisen yhteydessä. toimiva EM-Drive vuonna 2017. Tässäkään ei ole koskaan ollut mahdollista vahvistaa kiinalaisten lausuntojen todenperäisyyttä, ja monet asiantuntijat uskovat, että esitetty prototyyppi ei ollut todellinen EM-Drive, vaan lähes sähköinen propulsiotekniikka.  

Kiina on investoinut näille alueille erittäin merkittäviä resursseja, ja olemme vasta alkamassa nähdä tuloksia. Tosiasia on, että nykyään näyttää siltä, ​​​​että Keski-Britannia on saavuttanut näillä alueilla lännen yliotteen, kuten Venäjällä hypersonic-matkapuhelimissa, käyttämällä puolustustutkimusta maan koko portfolioteknologian tehostamiseen. Yllättävää kyllä, jos Yhdysvallat on todellakin arvioinut geopoliittisella ja teknologisella tasolla meneillään olevia mullistuksia, näyttää siltä, ​​että eurooppalaiset ovat edelleen mikrokeskeisessä käsityksessään. Tämä eurooppalaisten realismin ja käytännöllisyyden puute, jota vahvistavat eettiset näkökohdat, joita Niillä ei ole enää sijaa nykymaailmassa, ne johtavat todennäköisesti Euroopan heikkenemiseen sotilaallisesta näkökulmasta, mutta myös teollisesta ja teknologisesta näkökulmasta. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit